Incendiu devastator în Dâmbovița, unde un bătrân și-a pierdut viața. N-a avut nicio șansă de supraviețuire. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Daniela Alexandru 22.02.2021, 10:16
Incendiu devastator în Dâmbovița, unde un bătrân și-a pierdut viața. N-a avut nicio șansă de supraviețuire. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Tragedie în comuna Crângurile din județul Dâmbovița, unde un bătrân de 85 de ani și-a pierdut viața, azi-noapte, din cauza unei sobe lăsate nesupravegheate. Pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit pentru a stinge incendiul care se manifesta la acoperișul casei și într-un dormitor.

Exista riscul răspândirii și la celelalte locuințe

O sobă lăsată nesupravegheată i-a adus sfârșitul unui bărbat de 85 de ani care nu a observat jarul căzut pe podea, ca să îl poată stinge la timp. De la jar s-a aprins dormitorul bătrânului și de aici nu a mai fost decât un pas până când întreaga casă a luat foc. Când au fost chemați pompierii incendiul deja se manifesta la acoperișul casei și în dormitor.

Ieri noapte, 22 februarie 2021, în jurul orei 22:00, pompierii de la Detașamentul Găești au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Crângurile (satul Rățești). La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei și într-un dormitor al acesteia, existând riscul extinderii și la o gospodărie învecinată, la locuință și anexe, care au fost protejate și salvate din calea flăcărilor. Din nefericire, proprietarul, în vârstă de 85 de ani, a fost găsit decedat (carbonizat) în interiorul locuinței, au transmis pompierii dâmbovițeni printr-un comunicat de presă.

Incendiu devastator in Dambovita
Incendiu devastator in Dambovita

Deși pompierii s-au luptat cu flăcările și au făcut tot posibilul ca incendiul să nu se întindă și la anexele gospodărești, dar și la alte locuințe, acoperișul și podul casei, pe o suprafață de circa 80 de mp au ars, precum și piese de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile și obiecte de uz casnic și gospodăresc.

Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unei sobe lăsată nesupravegheată, din care a căzut jar direct pe podea, pe materiale combustibile (textile), continuă reprezentanții Inspectoratului pentru situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița.

Incendiu devastator in Dambovita
Incendiu devastator in Dambovita
Urmăriți Impact.ro și pe