Incendii dramatice în New Mexico. Sute de case distruse și mii de oameni evacuați. S-a declarat stare de urgență

Mihnea Tălău 04.05.2022, 17:32
Incendii dramatice în New Mexico. Sute de case distruse și mii de oameni evacuați. S-a declarat stare de urgență

Două incendii de vegetație care s-au unit în statul american New Mexico. Sute de case au fost distruse și peste șase mii de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor. În zonele afectate, a declarată stare de urgență. Incendiul din Calf Canyon a început pe 19 aprilie și s-a unit cu incendiul din Hermits Peak, care a început pe 6 aprilie.

Sute de case distruse, și mii de persoane evacuate

Incendiul combinat a ars peste 145.000 de acri până marți dimineață și este izolat doar în proporție de 20%, potrivit Inciweb. Peste 1.000 de pompieri au fost chemați să lupte cu flăcările, potrivit raportului de incident al Inciweb, citat de CNN.

Răspândirea rapidă a incendiului a determinat emiterea unor ordine de evacuare vineri într-o zonă din apropierea comitatului San Miguel, au declarat oficialii. Aproximativ 3.500 de persoane fuseseră evacuate în orașul Las Vegas și în împrejurimi până luni seara din cauza amenințării incendiului, potrivit managerului comitatului San Miguel, Joy Ansley.

Începând de vineri, 270 de structuri au fost vizibil avariate sau distruse, inclusiv 166 de case, a precizat aceasta. Las Vegas este situat la aproximativ 70 de mile est de Santa Fe, New Mexico.

Un incendiu mare a izbucnit la groapa de gunoi din Arad

Guvernatorul a cerut președintelui Joe Biden să declare stare de urgență

Unele părți ale statului se aflau deja luni sub amenințare critică de incendiu, iar această amenințare era de așteptat să se extindă marți pentru a acoperi aproape tot New Mexico, a declarat meteorologul CNN Robert Shackelford.

Guvernatorul statului New Mexico a solicitat preşedintelui american Joe Biden să declare stare de urgență pentru a elibera ajutoare financiare federale.

National Interagency Fire Centera transmis marți că peste zece incendii mari necontrolate au mistuit aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi în cinci state din SUA, inclusiv în New Mexico.

Meteorologii spun că aceste incendii au loc din cauza secetei puternice, dar că numărul lor din aceste zile este neobișnuit de mare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...