În timp ce românii stau pe liste de aşteptare, parlamentarii au propriul centru de vaccinare. „N-ar trebui să aibă prioritate”

Stan Filon 17.03.2021, 11:37
În timp ce românii stau pe liste de aşteptare, parlamentarii au propriul centru de vaccinare. „N-ar trebui să aibă prioritate”

În timp ce populația pândește pur și simplu un loc disponibil pentru vaccinare și se programează în orașe aflate la sute de kilometri distanță pentru a se imuniza în fața temutului virus, aleșii neamului au propriul centru de vaccinare.

Parlamentarii au propriul centru de vaccinare împotriva coronavirusului

Parlamentarii României au un statut special și când vine vorba de vaccinarea împotriva coronavirusului! Aceștia se bucură de un centru de vaccinare care însă nu se regăsește pe plaforma. Nici președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, se pare că nu știa despre noul privilegiu al aleșilor.

”Nu mă întrebați. (…) Voi lua legătura cu secretarul general al Camerei Deputaților și vor verifica acest lucru. Angajații Camerei interacționează cu parlamentarii și ei trebuie să fie vaccinați pentru că altfel există un risc suplimentar pentru activitaea parlamentului”, a declarat Ludovic Orban pentru AlephNews.

Parlamentarii au propriul centru de vaccinare impotriva coronavirusului
Parlamentarii au propriul centru de vaccinare impotriva coronavirusului

”Deputații sunt cetățeni români și n-ar trebui să aibă o prioritate”

Însă unii parlamentari au recunoscut că știau de existența centrului de vaccinare de la Parlament. ”Am auzit că s-a înființat la S1 centru de vaccinare. (…) Ca să nu se ducă la alte centre în Capitală, bănuiesc că sunt locuitori în Capitală, s-a făcut acest centru aici”, a recunoscut Lucian Lungoci, deputat PSD.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a spus însă că nu este corect ca parlamentarii să aibă propriul centru de vaccinare. ”Nu trebuie să existe un centru de vaccinare neapărat aici la parlament pentru că deputații sunt cetățeni români și n-ar trebui să aibă o prioritate”, a spus deputatul AUR.

Deși se pare că nu sunt mulți parlamentarii care știu despre acest centru, Ionel Dancă, deputat PNL, spune că este normal să fie un centru de vaccinare acolo unde există cerere. ”Nu consider nimic anormal să existe cât mai multe centre de vaccinare acolo unde există doritori să se vaccineze”, a spus Dancă.

Vaccinul nu te scapă de infecție

Vaccinul împotriva coronavirusului nu aduce garanția că nu ne vom mai îmbolnăvi de temutul virus. Autoritățile spun însă că boala va fi una mult mai ușoară.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a recunoscut marți că peste 7.000 de persoane au făcut infecție după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze.

”De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2 după administrarea primei doze. Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție Sars-Cov-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...