Când se plantează semințele de floarea-soarelui. Motivul surprinzător pentru care le poți semăna iarna

Cătălina Burghelea 10.11.2021, 11:10
Când se plantează semințele de floarea-soarelui. Motivul surprinzător pentru care le poți semăna iarna

Floarea-soarelui este ușor de cultivat și oferă o expoziție uimitoare de petale galbene și tulpini verzi în grădina ta de vară, însă știai că această plantă poate fi cultivată și iarna?

Floarea-soarelui din semințe, cum trebuie să procedezi

Semințele de floarea-soarelui sunt, de obicei, plantate primăvara, ceea ce înseamnă că mai ai de așteptat, dacă ești dornic să începi să cultivi aceste flori înalte în curtea ta. Deși nu poți avansa rapid în lunile de iarnă, există modalități de a obține plante frumoase atunci când le semeni în sezonul rece. Iată cum poți să faci asta cu semințele de floarea soarelui, în această iarnă.

Poate părea contradictoriu să plantezi aceste flori iubitoare de soare în lunile de iarnă, dar această tehnică de semănare ar putea da roade pe termen lung. Semănând planta iarna, vei avea flori mai rezistente la înghețul aspru de iarnă și la vântul puternic. Semințele de floarea-soarelui care trec prin iarnă nu vor dezamăgi. În cele din urmă, devin plante înalte și sănătoase, de care te poți bucura în grădina ta.

Tehnică pe care puțină lume o știe

Semănarea semințelor de floarea soarelui iarna este diferită de plantarea de primăvară, deoarece semințele nu pot fi puse direct în pământ. Temperaturile de îngheț ale iernii înseamnă că semințele au nevoie de o bună protecție în timp ce germinează, de-a lungul sezonului

Poți începe să semeni semințe de floarea-soarelui de la sfârșitul lunii noiembrie până în ianuarie, folosind această tehnică. Plantarea semințelor de floarea-soarelui în acest fel, iarna, este benefică deoarece: ar trebui să încolțească exact la momentul potrivit și nu va fi nevoie să aclimatizezi răsadurile în aer liber, deoarece vor locui deja acolo.

De ce ai nevoie pentru a te apuca de treabă

Alege semințe de floarea-soarelui de bună calitate, pentru a le oferi o șansă mai mare de a crește odată plantate și adună următoarele instrumente pentru a începe formarea ghivecelor: cutii de lapte din plastic, goale și fără capace, pământ pentru ghiveci, foarfecă, bandă adezivă, etichete și semințe de floarea-soarelui.

Începe prin a tăia partea de sus a cutiei de carton aproximativ o treime. Taie rotund, lăsând o secțiune de câțiva centimentri netăiată, pentru a menține partea superioară și inferioară a ghiveciului conectate lejer. Fă găuri mici la baza cutiei, folosind foarfeca.

Umple cutia cu pământ cam trei sferturi și începe să pui semințele. Lasă un spațiu de 3 centimetri între fiecare sămânță și bagă-le 3 cm adânc în sol. Udă pământul și semințele de floarea-soarelui. Folosește o bucată de bandă adezivă pentru a înfășura capacul la bază, aceasta acționează ca o seră improvizată pentru răsaduri. Lasă cutiile într-un loc adăpostit în grădină, pentru restul iernii, și așteaptă ca semințele să încolțească.

Vor supraviețui semințele de floarea-soarelui iarnă?

Poate părea descurajant să-ți lași răsadurile într-o cutie mică de lapte pe timpul iernii, dar ai toată încrederea că vor fi bine. Vremea geroasă, ploaia, zăpada și lapovița nu ar trebui să afecteze prea mult semințele de floarea-soarelui, așa că ai răbdare când vine vorba de a scoate capacul din cutie.

Când pot planta semințe de floarea-soarelui

Așteaptă ultimul îngheț sau când plantele ajung la doi centimetri înălțime, pentru a muta răsadurile în grădină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...