Impact LIVE

Ce calitate apreciem cel mai mult la un om. Expertul Teodora Mețiu și exemplul genial cu doctorii: „Te mai duci la el după ce auzi asta?”

Alexandru Râmnic 02.08.2022, 21:20
Ce calitate apreciem cel mai mult la un om. Expertul Teodora Mețiu și exemplul genial cu doctorii: „Te mai duci la el după ce auzi asta?”

Invitata de marți, de la ora 21.00, din Emisiunea Impact Live cu Lavinia Șandru, Teodora Mețiu, a explicat pe înțelesul tuturor felul în care ne raportăm la calitățile unei persoane sau, mai clar, ce apreciem de fapt la un om. Specialistul în comunicare și public speaking a dat un exemplu grăitor pentru urmăritorii emisiunii Impact Live.

Calitatea pe care o apreciem cel mai mult la un om. Exemplu oferit de expertul în comunicare Teodora Mețiu la Impact Live

Teodora Mețiu, expert în comunicare și public speaking, a explicat la emisiunea Impact Live cu Lavinia Șandru care este calitatea cea mai căutată la un om. Surprinzător pentru mulți, aceasta este sentimentul pe care îl lasă persoana respectivă celorlalți. Specialistul a venit și cu un exemplu extrem de grăitor.

„Am lucrat o dată cu o grupă de doctori. Și prima întrebare pe care le-am adresat-o a fost dacă au mai făcut vreodată vreun curs de public speaking (n.r. vorbit în public). Și ei dau zis că da, da, au făcut. Și i-am întrebat ce au învățat. Nu am pus întrebarea doar ca să aflu ce mai predă concurența, ci pur și simplu să nu mă dublez. Și ăla a fost momentul în care toți doctorii mei, atât de entuziaști la început, nu mai știau ce au învățat. I-am intrebat totuși, ceva, un element…nu-și mai aduceau aminte”, a povestit Teodora Mețiu la Impact Live. 

Ce a urmat însă a surprins-o extrem de mult pe expertă. „I-am întrebat apoi dacă ar mai face un curs cu omul ăsta. Și răspunsul a fost, dintr-o dată… DA. Eu n-am mai înțeles…I-am întrebat de ce, iar ei mi-au spus…pentru că s-au simțit extraordinar de bine cu omul acela”, afirmă invitata Laviniei Șandru.

Conculzia pe care a tras-o expertul în comunicare a fost una extrem de interesantă: principala calitate pe care o caută oamenii la ceilalți semeni este exact sentimentul pe care aceștia îl lasă în urmă. „Starea pe care ți-o provoacă celălalt te face să te duci, sau să nu te mai duci. Starea pe care ți-o dă celălalt te face să cumperi sau să nu mai cumperi”, afirmă Teodora Mețiu.

Teodora Mețiu este unul dintre cele mai mari nume ale comunicării și public speaking-ului din România. Cursurile ei au fost urmate de cei mai importanți directori de firme din România, de membri ai Parlamentului European sau candidați în funcții publice.

Emisiunea Laviniei Șandru, Impact Live, este în fiecare marți și joi, de la orele 21.00. Poate fi urmărită atât pe site-ul Impact.ro, cât și pe youtube Impact, dar și pe pagina de facebook Vocea.biz.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...