În ce stadiu este, de fapt, vânzarea Dinamo. Negoiță a făcut dezvăluiri importante

Marian Cărăvan 15.05.2020, 11:24
În ce stadiu este, de fapt, vânzarea Dinamo. Negoiță a făcut dezvăluiri importante

Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al echipei Dinamo, a oferit noi detalii despre stadiul negocierilor cu grupul de investiții spaniol dispus să preia clubul din Ștefan cel Mare.

În ce stadiu este, de fapt, vânzarea Dinamo. Negoiță a făcut dezvăluiri importante

Dezvăluirile lui Ionuț Negoiță vin în contextul declarațiilor făcute de Ioan Andone, unul dintre jucătorii emblematici ai alb-roșiilor și antrenor al grupării din Ștefan cel Mare. Andone afirma că Negoiță se află la un pas de a bate palma cu investitorii spanioli de la grupul condus de fostul canotor medaliat olimpic, Herminio Menendez, pentru cedarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo (82 la sută).

Varianta deținătorului celor 82 de procente din acțiunile clubului vine însă cu altă variantă.

„Nu știu la ce se referea Ioan Andone, ce vă pot spune e că lucrurile nu stau deloc așa în condițiile în care noi am făcut toate eforturile, am lăsat foarte multe de la noi, numai de dragul de a fi bine am picat de acord. Între timp, vor și mai multe chestiuni. În primul rând, unele dintre ele nici nu pot fi implementate. Cel mai important lucru este, zic eu, că trebuie să știm și cine cumpără. Nu am văzut deocamdată nicio poză cu cine cumpără. Colegii mei au discutat cu Toni Curea, atât”, a dezvăluit Ionuț Negoiță în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, pe Digi Sport.

Ce datorii are Dinamo. Negoiță a spus totul

În luna aprilie, când Dinamo încă tremura pentru obținerea licenței pentru noul sezon, acționarul majoritar Ionuț Negoiță a făcut publice datoriile pe care le are clubul din Ștefan cel Mare.

„Deținătorul acțiunilor face următoarea precizare, în atenția dumneavoastră. Întreg pachetul de acțiuni este de vânzare pentru suma de 1 RON (1 LEU). Cumpărătorului acțiunilor îi va reveni obligația de a achita suma sus menționată și va prelua în întregime drepturile și obligațiile actualului acționar majoritar dar și ale societății, obligându-se la continuarea activității sportive a societății Dinamo 1948 S.A.

Datoriile scadente ale companiei la acest moment sunt în cuantum de 2.661.073 Euro. Suma necesară pentru obținerea licenței este de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul lunii aprilie. Din datoria sus menționată, o sumă de 530.000 de euro trebuie plătită către ANAF în termen de 2 ani de zile conform graficului de eșalonare stabilit cu ANAF-ul. Datoriile intragrup sunt în cuantum de 825.000 de euro. Acestea pot fi eșalonate pe o perioadă rezonabilă de timp. Datoriile către jucători pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020 sunt în cuantum de 500.000 de euro”, se arăta în acel document.

Urmăriți Impact.ro și pe