În ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii. De ce preferă aceștia apele puțin adânci

Ioana Bucur 06.07.2022, 15:24
În ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii. De ce preferă aceștia apele puțin adânci

În ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii și de ce preferă aceștia apele mai puțin adânci? Sunt două dintre întrebările pe care și le pun tot mai multe persoane, mai ales după dubla tragedie din Egipt, unde două femei, printre care și o româncă, și-au pierdut viața sfâșiate de prădătorul din adâncuri. Informații importante despre reacțiile animalului marin.

În ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii

Tragedia din Egipt a stârnit un val uriaș de reacții la noi în țară, având în vedere că atacul s-a petrecut într-o stațiune aleasă de foarte mulți români ca destinație de vacanță. Zona nu este cunoscută pentru astfel de incidente, însă acum mai mult ca niciodată, este clar că trebuie să aflăm mai multe despre prădătorul din adâncuri ce a luat două vieți în Hurghada.

Pentru cei care au plănuite călătorii în locuri cu deschidere la mare sau la ocean, apare nevoia de informații. Printre cele mai frecevente întrebări sunt în ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii și de ce preferă aceștia apele mai puțin adânci.

În primul rând, trebuie menționat că, de cele mai multe ori, rechinii atacă oameni în momentele în care sunt confuzi sau chiar curioși. Oricât de ciudat ar suna, instinctul acestui animal marin este de a investiga când simte ceva mișcându-se în apă. Asta înseamnă că un atac nu are de fiecare dată hrana ca scop. Poate fi vorba și despre protejarea teritoriului.

Când se întâmplă? Potrivit statisticilor, cele mai multe atacuri asupra oamenilor s-au petrecut în zori sau la amurg, perioade ale zilei în care rechinii sunt activi.

Un alt detaliu ce poate părea ciudat este acela că rechinii atacă mai mult în apele mai puțin adânci, din apropierea țărmului. Ei ajung în aceste zone pentru a se hrăni și pot rămâne blocați când nivelul apei scade.

Există o terorie ce susține că rechinii ar reacționa la unele culori. Mulți scafandri spun că echipamentul, inclusiv aripioarele și rezervoarele, ar trebui vopsite în culori neutre pentru a nu-i provoca, precizând că galbenul, albul și argintiul i-ar atrage.

În ce moment al zilei atacă rechinii cel mai des oamenii

O româncă a fost ucisă de rechini în Egipt

Duminică, ministrul Mediului din Egipt făcea un anunț cutemurător, dezvăluind că două femei au fost ucise de rechini la sud de orașul Hurghada. Apoi, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe de la noi din țară au precizat că una dintre victime este, de fapt, o româncă.

MAE a transmis atunci că agentul unei companii de turism a luat legătura, prin telefon, cu Ambasada României la Cairo, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în celebra stațiune.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis Ministerul.

Românca ucisă de rechini în Egipt este Roxana Donișan, o femeie în vârstă de 40 de ani din Suceava care lucra în cadrul Direcției de Finanțe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...