În ce condiții și-ar putea da Viorica Dăncilă demisia din fruntea PSD: ce a lăsat să se înțeleagă premierul

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 17:05
În ce condiții și-ar putea da Viorica Dăncilă demisia din fruntea PSD: ce a lăsat să se înțeleagă premierul

Viorica Dăncilă, șefa PSD și candidata partidului la prezidențiale, a lăsat de înțeles că și-ar putea da demisia în anumite condiții. Social-democrata a fost întrebată când ar putea face acest pas.

Viorica Dăncilă a fost întrebată de mai multe despre o demisie din fruntea Guvernului. În privința activității de la Palatul Victoria, social-democrata a răspuns întotdeauna apăsat că nu-și va da demisia.

În privința șefiei PSD, Viorica Dăncilă lasă însă de înțeles că ar putea renunța la această funcție. Deși nu a spus-o răspicat, Dăncilă sugerează că ar putea demisiona din fruntea PSD doar dacă obține un scor extrem de mic la prezidențiale.

În ce condiții și-ar putea da Viorica Dăncilă demisia din fruntea PSD

Dancila ii sfatuieste pe social-democrati sa dea partidul in judecata

Viorica Dăncilă lasă de înțeles că va demisiona de la șefia PSD doar în situația în care partidul ar obține sub 22% la prezidențiale.

Este un procent de la care a preluat partidul de la Liviu Dragnea, susține Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

„Depinde de procentul la care reuşesc împreună cu colegii să aducem partidul. Gândiţi-vă că am preluat partidul cu 22%, un scor foarte mic, preşedintele partidului arestat, o perioadă grea pentru PSD, în care se vorbea de ruperea partidului. Erau scenarii foarte urâte. Am reuşit împreună cu echipa să ţinem partidul unit. Dacă vom reuşi să ducem partidul la un scor bun în alegeri, peste 23%, înseamnă că am făcut paşi importanţi într-o perioadă relativ scurtă. Am preluat partidul în iunie. Nu este uşor să ridici un partid iar colegii să ridice scorul în judeţe într-o perioadă atât de scurtă. Bineînţeles decizia se va lua în partid, se va asculta opinia fiecărui coleg, pentru mine dincolo de această funcţie de preşedinte al PSD important e ca partidul să obţină un scor bun. Să creăm un val de credibilitate mare pentru alegerile locale, care sunt foarte importante, şi bineînţeles un alt obiectiv este să câştigăm prezidenţialele”

Rep: Dacă pierdeţi în turul II şi obţineţi un scor bun, vă doriţi să rămâneţi în fruntea PSD?

„Îmi doresc. Hotărârea finală va fi în urma unui vot”, a spus Viorica Dancila.

Un deputat vorbește despre retragerea Vioricăi Dăncilă din cursa pentru prezidențiale

Între timp, deputatul PMP, Robert Turcescu, vine cu un mesaj interesant pe Facebook. Fără să prezinte dovezi sau să-și argumenteze postarea, parlamentarul susține că Viorica Dăncilă se va retrage din cursa prezidențială/

„Dăncilă se va retrage din cursa prezidentială. Tic-tac, tic-tac…”, a scris Turcescu pe Facebook.

Multe dintre persoanele care au comentat la postarea sa i-au atras, însă, atenția că s-a înșelat și în august 2015, atunci când anunța că Victor Ponta își va da demisia din funcția de premier.

El făcea anunțul în luna august, iar Ponta nu a demisionat atunci, ci câteva luni mai târziu, decizie luată oricum în contextul tragediei de la Colectiv.

Și atunci ca și acum, Robert Turcescu folosea expresia „tic-tac”. În 2015 s-a înșelat.

Urmăriți Impact.ro și pe