În ce condiții locuiesc Adriana Iliescu și fiica ei. ”Purtăm ce avem pe noi, dar suntem sănătoase”

Andra Daoud 24.12.2021, 17:20

În urmă cu 16 ani, Adriana Iliescu devenea cea mai bătrână femeie din România care a adus pe lume un copil. Fiica ei, Eliza Maria, studiază acum la un colegiu din Capitală, iar mama ei face tot ce poate pentru a o crește și a-i oferi un trai decent. Cum se descurcă în prezent cea mai bătrână mamă din România și cu ce bani este nevoită să se descurce de la o lună la alta.

În ce condiții trăiesc Adriana Iliescu și fiica ei

Adriana Iliescu avea 66 de ani atunci când a devenit mamă pentru prima dată. Au trecut 16 ani de atunci, iar fiica ei este acum elevă la un liceu din București. Fosta profesoară universitară și autoare a unor povești pentru copii și fata ei, Eliza Maria, locuiesc în apartamentul Adrianei Iliescu din cartierul bucureștean Drumul Taberei. În urmă cu trei ani, au apărut în spațiul public imagini din locuința celor două, un apartament de bloc modest, în care fosta profesoară nu a mai investit în ultimii ani, pentru că a preferat să-și direcționeze economiile către educația copilei sale.

Principalul venit al celor două este pensia Adrianei Iliescu. Potrivit informațiilor vehiculate în presă, suma pe care o încasează femeia ar fi în jur de 2.300 de lei pe lună. Fiica ei, Eliza Maria, primește o bursă de merit din partea școlii, de aproximativ 300 de lei. Din banii aceștia cele două trebuie să se întrețină în fiecare lună. Chiar dacă este dificil, Adriana Iliescu susține că fac economie și se descurcă așa cum pot.

În ce condiții locuiesc Adriana Iliescu și fiica ei. ”Purtăm ce avem pe noi, dar suntem sănătoase”
În ce condiții locuiesc Adriana Iliescu și fiica ei. ”Purtăm ce avem pe noi, dar suntem sănătoase”

„Purtăm ce avem pe noi”

Fosta profesoară a declarat recent că ea și fiica ei fac față cu brio acestei perioade dificile și că este o binecuvântare că sunt amândouă sănătoase. Adolescenta are o pasiune pentru lectură, pe care i-a cultivat-o mama sa, iar o parte din bani sunt investiți în cărți, potrivit spuselor mamei sale.

Având în vedere perioada aceasta dificilă, purtăm ce avem pe noi, însă ne bucurăm că suntem bine și sănătoase. Fata are o aplecare spre lectură, cumpără și citește cărți, mai ales din secolul XX. Îmi place ca fiica mea să fie cochetă, însă nu dăm banii aiurea pe haine, este un magazin în Drumul Taberei, cu hainuțe la 35-40 de lei. De exemplu, i-am luat, de 1 Iunie, o fustiță plisată, la vreo 40 de lei, extraordinară. a declarat Adriana Iliescu pentru BZI.

Imaginile din apartamentul Adrianei Iliescu sunt din 2018, dar locuința arăta la fel și în 2005, atunci când a născut-o pe fiica ei, iar presa a filmat în momentul în care profesoara și-a adus bebelușul acasă. Cazul ei a fost intens mediatizat la vremea respectivă, iar decizia de a deveni mamă la o vârstă atât de înaintată, singură fiind, a fost foarte controversată.

Urmăriți Impact.ro și pe