Impact LIVE

Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 20-a, invitați speciali: Mircea Fulga și Simona Man. Care este marea problemă a agriculturii românești: „Înainte de universitate”

Elena Avramescu 04.08.2022, 21:16
Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 20-a, invitați speciali: Mircea Fulga și Simona Man. Care este marea problemă a agriculturii românești: „Înainte de universitate”

Cea de-a 20-a ediție a emisiunii Impact LIVE este difuzată joi, 4 august 2022, începând cu ora 21:00. Mircea Fulga și Simona Alice Man vor fi invitații speciali ai acestei ediții, unde vor aborda mai multe teme legate de agricultura românească și problemele cu care se confruntă în prezent. Emisiunea poate fi urmărită în fiecare zi de marți și joi, de la ora 21:00, în direct pe Impact.ro, precum și pe canalele de Youtube și Facebook.

Update, ora 21.45 Fostul secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus în discuție și problema transportului de cereale prin România din Ucraina: „Noi am fost deschiși la tot ceea ce a însemnat ajutorul pentru semenii noștri, dar totul trebuie să se facă în așa fel încât să nu dezavantajăm fermierul român. Să nu uităm că România la momentul acesta nu deservește doar ce cultivăm din terenurile din România, ci deservește în mare parte Europa.”

Simona Man precizează faptul că nu putem să punem la îndoială cerealele și produsele românești care sunt atent monitorizate. „Este o certitudine până la acest moment că aceste produse din Ucraina, la acest moment sunt conforme și respectă toate regulile europene”, mai spune specialistul în agricultură.

Update, ora 21.14. Simona Man, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a identificat principala problemă a agriculturii românești în acest moment: „Nu mai avem profesioniști în agricultură, și până să ajungem să vorbim despre absolvenții de Universitate, eu aș putea să mă gândesc la personalul pe care ar trebui să-l calificăm în școlile profesionale sau în de liceele de specialitate. Acolo avem cea mai mare problemă, noi nu înțelegem că agricultura s-a dezvoltat foarte mult, că a devenit foarte mecanizată, automatizată. Nu mai avem specialiști care să urce pe tractoarele acestea super performante. E nevoie de o instruire specială”.

Ministerul Agriculturii și Ministerul Educației ar trebui să-și dea mâna și să găsească soluții viabile. Eventual să reducă numărul lor, dar cei care ies de pe băncile acestor școli să fie adevărați profesioniști cu care să poți să-ți faci treaba la acest moment”, afirmă Simona Man.

Mircea Fulga și Simona Man, invitați de marcă la Impact LIVE

În platoul emisiunii Impact LIVE de astăzi vor fi prezenți Mircea Fulga, director general (CEO) al companiei Norofert, precum și Simona Man, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cei doi invitați de astăzi vor vorbi, pe larg, despre situația agriculturii din acest sezon, atât de afectat de căldurile mari și, implicit, de seceta care a distrus tot în cale.

Cine sunt Mircea Fulga și Simona Man

Mircea Fulga este noul CEO al conglomeratului agroalimentar Norofert, care în urmă cu doi an ocupa funcția de director operațional al aceleiași companii. În februarie 2020 Mircea Fulga a fost cooptat în cadrul companiei în calitate de director de cercetare şi dezvoltare – Divizia Bio, funcție pe care a ocupat-o până în ianuarie 2022. Compania Norofert a avut un profit net de 10,1 milioane de lei în 2020, cu 23% peste rezultatul din 2021, şi afaceri de 67,5 milioane de lei.

Simona Man este un politician și inginer român, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, funcție pe care a primit-o la data de 6 mai 2015, unde s-a ocupat de coordonarea activității Direcției Efectuare și Contabilizare Plăți Fonduri Europene, Direcției Economice și Serviciul Recuperare Datorii. Anterior a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Urmăriți Impact.ro și pe