Impact LIVE

Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 19-a, invitat special Teodora Mețiu, specialist în comunicare. „Tonul vocii, detaliul care poate strica un cuplu”

Andra Daoud 02.08.2022, 22:22
Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 19-a, invitat special Teodora Mețiu, specialist în comunicare. „Tonul vocii, detaliul care poate strica un cuplu”

Cea de-a 19-a ediție a emisiunii Impact LIVE va fi difuzată marți seara, începând cu ora 21:00. Invitata Laviniei Șandru în emisiunea de astăzi este Teodora Mețiu, specialist în comunicare. Emisiunea poate fi urmărită live pe Facebook și pe YouTube, iar începând de marți, 2 august, ora de difuzare a acesteia va fi 21:00.

Specialistul în comunicare Teodora Mețiu este invitată la emisiunea Impact LIVE

Emisiunea Impact LIVE, cu Lavinia Șandru, și-a modificat ora de difuzare și va putea fi urmărită, începând de astăzi, 2 august, de la ora 21:00, în fiecare marți și joi. Talk-show-ul cu subiecte de actualitate și invitați speciali poate fi urmărit pe Facebook și pe YouTube și a ajuns deja la cea de-a 19-a ediție. În seara de 2 august, invitata Laviniei Șandru este Teodora Mețiu, iar cele două vor dezbate subiecte legate de comunicare.

Printre invitații pe care Lavinia Șandru i-a avut până acum în emisiune se numără secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, numerologul și astrologul Nelu Vicleanu, sociologul Mirel Palada, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, președintele PMP Eugen Tomac, jurnalistul Victor Nichituș, medicul neurolog Dumitru Constantin Dulcan, directorul ANPC Paul Anghel sau directorul general al DNSC, Dan Cîmpeanu.

Care este secretul unui discurs pe înțelesul tuturor. Sfaturi pentru un bun comunicator

Teodora Mețiu, invitata Laviniei Șandru din cadrul emisiunii Impact Live, a explicat succint care sunt principalele trucuri prin care poți deveni un bun comunicator, chiar dacă nu ești nativ înzestrat cu astfel de calități.

„Există o șmecherie. Se numește cuvântul simplu. Noi începem să vorbim doctoreză dacă suntem doctori, avocareză dacă suntem avocați, guverneză și nu înțelege nimeni ce comunică. Oamenii aceștia au un limbaj atât de sofisticat și de încâlcit încât nu te miră că celălalt nu înțelege.

Cât de simplu ar trebui să vorbim noi toți, totuși? Există studii care arată că dacă vorbești în limbajul copilului de clasa a IV-a, dar atenție, nu să vorbesc publicului ca și când ar fi un copil de clasa a IV-a, nu mă schimonosesc și nu vorbesc rar. Doar iau cuvintele din gura unui copil de clasa a IV-a, mă întreb tot timpul dacă ar înțelege ce spun”, a explicat specialistul în comunicare.

Cum prevenim ruptura în relația de cuplu

Expertul în comunicare, Teodora Mețiu, a explicat și care sunt principalele motive care duc la ruptura în cuplu. Aceasta a menționat că în cadrul discuțiilor dintre parteneri este esențial tonul vocii. Cei doi membrii ai cuplului ar trebui să discute în mod pașnic, să își exprime dorințele limpede, fără a lăsa revolta să acapareze discuția, chiar și numai din tonul nepotrivit al vocii.

„Tonul rămâne în pace. Imediat ce ducem tonul spre război, iar tonul războiului în cuplu este cel înalt. Cu cât ridicăm pe înălțimi sunetele, cu atât apare mai multă revoltă. Chiar dacă nu suntem specialiști în interpretarea tonului, celălalt simte revolta noastră. Chiar dacă noi îi spunem niște cuvinte normale. Tonul este cicălitor în sine, nu ai nevoie de altceva ca să-l cicălești pe celălalt.”, a explicat specialistul în comunicare Teodora Mețiu.

Impact LIVE cu Lavinia Sandru, editia a 19-a, invitat special Teodora Metiu, specialist in comunicare
Teodora Metiu este invitata Laviniei Sandru in emisiunea Impact LIVE din 2 august

Cine este Teodora Mețiu, invitata de marți a Laviniei Șandru

Teodora Mețiu este specialist în comunicare și în prezent ține cursuri de public speaking, media training și dicție. Ea are o experiență vastă în sectorul comunicării și a lucrat mult timp în presă, dar și în PR. A fost prezentator TV, are la activ 7.200 de ore în direct, 300 de ore în teren, cu relatări de la evenimente importante și 57 de talk-show-uri și breaking-news-uri moderate, potrivit informațiilor de pe site-ul ei.

A fost consilier de imagine pentru 21 de personalități din domenii precum: mediu, energie, educație, domeniul bancar, sport, Parlamentul European, arhitectură etc. A moderat 300 de conferințe de presă și tot atâtea sesiuni de simulare / pregătire media. Are, de asemenea, 26 de crize mediatice gestionate.

A ocupat funcția de purtător de cuvânt în sectorul energetic, dar și pentru președinția României la Consiliul European în 2019. Toată această experiență a fost transformată în cursuri de public speaking, iar Teodora Mețiu încearcă acum să îi ajute și pe alții să devină mai buni în ceea ce privește comunicarea.

Emisiunea Impact LIVE va putea fi urmărită pe contul de Facebook sau pe canalul de YouTube, începând cu ora 21:00.

Urmăriți Impact.ro și pe