Imagini sfâșietoare în plin război. Un tată care rămâne să lupte își ia rămas-bun de la fiica sa

Ana Anitoiu 25.02.2022, 11:30
Imagini sfâșietoare în plin război. Un tată care rămâne să lupte își ia rămas-bun de la fiica sa

Dacă în restul Europei copiii învață despre război la școală, pentru cei din Ucraina acesta este o realitate. Au apărut imagini sfâșietoare pe rețelele sociale, după ce joi Rusia a pornit atacul. Una dintre cele mai tulburătoare dintre ele este cea în care un tată care rămâne în țară să lupte își ia rămas-bun de la fiica sa, în lacrimi, fără să știe dacă va mai putea vreodată să o îmbrățișeze.

Un tată care își ia rămas-bun de la fiica lui înainte de a pleca la arme, imagine sfâșietoare

Președintele rus a anunțat joi dimineață că începe o operațiune militară în Ucraina și le-a transmis soldaților ucraineni să predea armele, ca să nu suporte consecințe grave. Realitatea locuitorilor acestei țări s-a schimbat brusc. Zeci de mii de persoane și-au făcut bagaje cu strictul necesar și și-au părăsit casele, unii dintre ei mergând spre granițe chiar și pe jos.

Însă, unii dintre ucraineni s-au despărțit de familie și au rămas să lupte. Acesta este și cazul bărbatului care apare într-una dintre imaginile tulburătoare publicate pe internet. Tatăl își ia rămas-bun de la fiica lui și izbucnește în lacrimi. Copila și mama ei pleacă într-un loc sigur, dar el rămâne să lupte.

La un moment dat, în imagini se vede cum bărbatul își sprijină capul de umărul fiicei sale, ca să-și ascundă chipul. Știe că aceasta ar putea fi ultima dată când o vede și îl doare faptul că fetița lui trebuie să suporte consecințele unui război în loc să-și vadă de joacă și de școală în țara ei, la fel ca alți copii din Europa și din restul lumii.

Printre imaginile dramatice publicate pe rețelele sociale se numără și unele în care apar mame cu copiii în brațe alergând din calea raidurilor aeriene, precum și alți tați care se despart de familiile lor și rămân să lupte pentru țară.

Numeroși ucraineni au fugit din calea războiului

Agenția Națiunilor Unite pentru refugiați a anunțat că peste 100.000 de ucraineni au fost strămutați în interiorul Ucrainei „fugind din calea violențelor, pentru siguranță”, după ce Rusia a invadat țara. Alții au trecut granițele.

„Au fost strămutări semnificative în interiorul țării – se pare că peste 100.000 de oameni s-au mutat în interiorul granițelor, fugind din calea violențelor, pentru siguranță. Și au existat mișcări către și peste granițele internaționale. Dar situația este încă haotică și evoluează rapid”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției, Matthew Saltmarsh.

Organizațiile pentru relocarea refugiaților din Ucraina mobilizează resurse ca să-i ajute pe cei care și-au părăsit locuințele. Matthew Saltmarsh a declarat că încă nu se știe cât va dura conflictul și dacă oamenii vor putea reveni la locuințele lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...