Imagini inedite din Kabulul cucerit. Cum se distreaza talibanii după ce au ajuns în capitala Afganistanului

Badea Violeta 17.08.2021, 15:17

În timp ce mii de oameni sunt cuprinși de teroare și încearcă să fugă din Afganistan, soldații talibani înarmați cu puști se distrează într-un parc de distracții și sărbătoresc marea victorie din weekend. Imaginile au fost publicate pe Twitter de Muslim Times și au făcut deja înconjurul lumii.

Talibanii s-au relaxat într-un parc de distracții din Kabul

După victoria pe care au obținut-o în acest weekend, soldații talibani s-au relaxat într-un parc de distracții din Kabul. Aceștia apar în câteva impagini publicate în mediul online. Talibanii înarmați se dau în mașinuțe, în timp ce alții au preferat să se distreze pe căluți sau au sărit într-o trambulină.

De asemenea, talibanii vor să demonstreze că au pus stăpânire pe Kabul și au intrat într-o sală de forță. Aceștia au fost filmați în timp ce ridică greutăți, râd și se distrează de minune pe banda de alergat. Pentru oamenii de rând, imaginile publicate pe internet descriu perfect apocalipsa. Odată cu victoria acestui grup considerat extrem de periculos, mii de afgani s-au înghesuit la aeroportul din Kabul în speranța că vor putea fugi din țară cu un avion.

Disperarea a cuprins întreaga țară după ce talibanii au cucerit deja nouă din cele 34 de capitale de regiuni. Oamenii și-au pierdut speranța și se tem pentru viitorul lor, mai ales după ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că nu regretă retragerea trupelor din Afganistan.

Talibanii s-au relaxat intr-un parc de distractii
Talibanii s-au relaxat intr-un parc de distractii

Talibanii îndeamnă la calm populația afgană

Deși pare o metodă ciudată, talibanii susțin că au încercat să liniștească populația prin publicarea imaginilor din parcul de distracții. Aceștia vor, de fapt, să demonstreze că viața revine la normalitate. În plus, talibanii au vrut să arate cum civilii stau alături de soldați fără nicio teamă.

„Poporul afgan merge în parcuri de distracții și își reia viața normală de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Observați cum civilii stau alături de talibani fără nicio teamă. Se pare că oamenii își petrec viața într-un mod foarte normal“, au scris pe rețeaua islamistă în descrierea filmulețului.

Reamintim că grupul islamist al talibanilor s-a aflat la puterea Afganistanului din anul 1996 până în anul 2001. Imediat după atacurile de la 11 septembrie, forțele conduse de Statele Unite ale Americii s-au impus și i-au îndepărtat de la conducere.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...