Imagini impresionante la înmormântarea Reginei Elisabeta. Lucrurile care au amintit de suverană

Beatrice Dumitru 19.09.2022, 22:55
Imagini impresionante la înmormântarea Reginei Elisabeta. Lucrurile care au amintit de suverană

Cu parada militară și imnuri, slujba de înmormântare de stat a Reginei Elisabeta a fost plină de tradiție. Dar printre spectacole și ceremonie s-au numărat și câteva lucruri profund personale care au amintit de cea care a domnit în Marea Britanie timp de 70 de ani. Regina a murit pe 8 septembrie, la Castelul Balmoral.

Câinii și poneiul reginei

Cei doi câini corgi ai Reginei Elisabeta, Muick și Sandy, au fost aduşi pentru sosirea sicriului la castelul Windsor, unde a avut loc slujba de înmormântare a suveranei. Unul avea o lesă roșie și altul o lesă albastră și au fost ținuţi de personalul palatului.

Prințul Andrew, Ducele de York și Sarah, Ducesa de York, îi vor lua pe cei doi câini pe care avcesta și fiicele sale i-au făcut cadou reginei în 2021. Regina Elisabeta a avut peste 30 de corgi în timpul vieții.

Și Emma, poneiul negru al reginei, a întâmpinat cortegiul pe un un bulevard care duce la Castelul Windsor.

Bijuteriile purtate la înmormântare

Prințesa de Wales a purtat un colier cu perle japoneze pe patru rânduri și o închizătoare cu diamant, care a aparținut cândva reginei și pe care l-a purtat frecvent în anii 1980 și 1990. Acesta a fost purtat și de Diana, fosta Prințesă de Wales, în 1982. Kate l-a folosit pentru prima dată în 2017 la cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei Reginei și Prințului Phillip și mai târziu la înmormântarea acestuia, în 2021.

Prințesa a purtat și o pereche de cercei cu diamante și perle, cunoscuți sub numele de cercei cu perle din Bahrain, care i-au fost dăruiți de bunica soțului său. Aceștia au fost primiți de regină de la Hakim din Bahrain în 1947, drept cadou de nuntă, notează BBC.

De asemenea, Ducesa de Sussex a adus un omagiu Majestății Sale prin alegerea bijuteriilor pentru înmormântare, purtând o pereche de cercei cu perle, pe care regina i-a făcut cadou pentru nunta cu prințul Harry.

Este o tradiție a Casei Regale încă de pe vreme Reginei Victoria ca perlele să fie purtate în timpul perioadelor de doliu.

Cimpoierul singuratic și florile preferate ale reginei

Slujba de la Westminster Abbey s-a terminat în sunete de cimpoiu. Timp de 70 de ani, „Piper to the Sovereign” a cântat în fiecare dimineață timp de 15 minute sub fereastra reginei, la toate reședințele din țară.

Prezența maiorului Paul Burns la înmormânatare a fost o cerere personală a reginei Elisabeta, a precizat Palatul Buckingham.


La cererea regelui Carol al III-lea, coroana pentru înmormântarea Majestății Sale conținea flori și frunze tăiate din grădinile Palatului Buckingham și Clarence House din Londra și Highgrove House din Gloucestershire.

Coroana a fost făcută din rozmarin, acesta fiind mult timp asociat cu amintirea, mirt, simbolul antic al unei căsătorii fericite, care a fost și în buchetul de la nunta reginei cu prințul Philip, și stejar englezesc, simbol național al forței. De asemenea, simbolizează puterea iubirii. Printre flori s-a aflat și un bilet scris de mână pe care scria: „În memorie iubitoare și devotată, Charles R”.

Imnul preferat

„The Lord’s My Shepherd”, a fost unul dintre imnurile cântate de cei 2.000 de invitați prezenți la Westminster Abbey. S-a spus că ar fi fost un imn preferat al reginei și a fost cântat și la nunta ei cu Ducele de Edinburgh, în 1947.

Imnul a fost auzit prima dată într-o parohie din Aberdeenshire, nu departe de Castelul Balmoral, unde regina a murit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...