Imagini fabuloase cu cel mai mare proiect imobiliar pus la punct de Ion Țiriac. Unde vor fi amplasate cele 27 de clădiri

Stan Filon 18.06.2021, 17:45

Ion Țiriac vrea să dea lovitura pe piața imobiliară cu un complex de locuințe și clădiri de birouri situat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului. Omul de afaceri se află în etapa avizării mega-proiectului imobiliar pe care îl pregătește în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției, din Capitală.

Au apărut imagini fabuloase cu cel mai mare proiect imobiliar pus la punct de Ion Țiriac

Miliardarul Ion Țiriac vrea să construiască un mega-complex în zona Expoziției. Acest proiect prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și care va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală, scrie profit.ro. Pentru acest proiect imobiliar, Ion Țiriac pune la bătaie un teren de aproape 7 hectare de teren care aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care a rezervat o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații. Cei care au reprezentat macheta proiectului sunt arhitecții de la Studio 10M. Schița proiectului prezintă clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane. Indicatorii urbanistici propuși pentru acest proiect prevăd o suprafață desfășurată de peste 200.000 de metri pătrați, ceea ce se traduce printr-o investiție ce va depăși 100 de milioane de euro, potrivit calculelor sursei citate.

Au aparut imagini fabuloase cu cel mai mare proiect imobiliar pus la punct de Ion Tiriac
Au aparut imagini fabuloase cu cel mai mare proiect imobiliar pus la punct de Ion Tiriac

Vrea să înceapă și partea a doua a proiectului Stejarii

Țiriac are mai multe proiecte imobiliare. Cel mai recent dintre ele este turnul de birouri Țiriac Tower, construit în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro. Proiectul urmează să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an!

În plus de asta, Țiriac vrea să extindă și Complexul Stejarii, finalizat în urmă cu 10 ani, unde în prezent stau foarte multe vedete din România, printre care și Ion Țiriac și fiul său. Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro. Omul de afaceri a vândut o parte dintre apartamentele construite, apoi pe restul le-a închiriat. Așa vrea să facă, se pare, și cu apartamentele construite în partea a doua a proiectului Stejarii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...