Imagini cutremurătoare cu ucraineni care se pun în fața tancurilor ruseşti. Un altfel de „pe aici nu se trece!”

Ana Anitoiu 27.02.2022, 13:16
Imagini cutremurătoare cu ucraineni care se pun în fața tancurilor ruseşti. Un altfel de „pe aici nu se trece!”

Imagini cutremurătoare cu ucraineni care se pun în fața tancurilor ruseşti au apărut pe internet. Un altfel de „pe aici nu se trece!” a fost demonstrat de oameni obișnuiți, care au încercat prin forțele lor să-i împiedice pe militarii lui Vladimir Putin să înainteze.

Un ucrainean a îngenuncheat în fața unui tanc rusesc

În orașul Bahmaci aflat în nordul Ucrainei, o filmare a devenit virală pe rețelele sociale. Imaginile video arată cum în timp ce o coloană de tancuri rusești trecea pe o stradă, mai mulți localnici stăteau în apropierea lor și chiar în calea acestora.

La un moment dat, un bărbat s-a urcat pe partea din față a unui tanc, care nu s-a oprit din mers. Ucraineanul a rămas acolo în timp ce vehiculul militar s-a deplasat pe câțiva metri, după care a coborât și a încercat să-l împingă. În cele din urmă, a îngenuncheat în fața lui, înainte ca alți oameni să se îndrepte spre el pentru a-l ridica de acolo.

Cum a certat o femeie din Ucraina un soldat rus. Ce i-a dăruit

Acesta nu este singurul astfel de incident în care ucrainenii civili își demonstrează rezistența în fața forțelor ruse. În alte imagini video apărute pe internet, un bărbat apare stând în fața blindatelor, în timp ce acestea încearcă să-l ocolească.

Într-un alt astfel de incident, o femeie l-a luat la rost pe un soldat rus și i-a oferit semințe de Floarea-Soarelui, astfel încât atunci când acesta va muri să crească din el astfel de flori, simbol al Ucrainei.

Arme, la dispoziția voluntarilor

Ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky, a declarat sâmbătă că voluntarilor din Kiev care vor să-și apere orașul le-au fost puse la dispoziție peste 25.000 de puști automate și aproximativ 10 milioane de gloanțe și grenade.

Armata Rusiei a primit sâmbătă ordin să extindă atacul în toate direcțiile, după ce Kievul ar fi refuzat begocierile. De cealaltă parte, şeful biroului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak a declarat că informația este falsă și că, de fapt, Moscova a stabilit doar „condiţii inacceptabile și cereri de ultimatum”.

Ulterior, Kremlinul a anunțat că este gata să iasă la negocieri cu Ucraina, pe teritoriul Belarusului. Alte țări precum Ungaria și Turcia s-au oferit să găzduiască tratativele de pace.

Ministrul român al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a arătat sceptic la dorinţa Rusiei de a purta negocieri pentru încheierea războiului. Oficialul crede că acest lucru se va întâmpla de abia dacă armata rusă va cuceri Kievul sau va avea câștiguri semnificative.

Vasile Dîncu a adăugat că ar fi preferabil să se ajungă la negocieri şi că din punctul lui de vedere, până la urmă, Federaţia Rusă va trebui să accepte o mediere internaţională.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...