Imagini care îți vor rupe sufletul! Ce face acum un urs care a fost închis 20 de ani într-o cușcă VIDEO

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 16:14
Imagini care îți vor rupe sufletul! Ce face acum un urs care a fost închis 20 de ani într-o cușcă VIDEO

Deși anumite persoane din România nu văd necesară o Poliție a animalelor, relele tratamente la care sunt supuse unele dintre acestea, arată că este imperativă o astfel de instituție. Este și cazul unui urs care a fost închis timp de 20 de ani într-o cușcă.

Un urs a fost închis 20 de ani într-o cușcă

Un urs care a suferit un asemenea tratament, chiar și după șase ani în libertate continuă să aibă un comportament îndepărtat comparativ cu alți urși. Acesta continuă să aibe momente în care se plimbă în cerc la fel ca atunci când a fost închis într-o cușcă mică, ori să fie cuprins de momente de inerție.

Un ONG care se ocupă de protecția animalelor, a făcut publice niște imagini tulburătoare despre ursul care are parte de un astfel de comportament plimbându-se în cerc în mod repetitiv. Ursul a fost adus în rezervație, asta după ce a stat 20 de ani închis într-o cușcă a Gradinii Zoologice Piatra Neamț.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost şi jumătate din spaţiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamţ – la propriu şi la figurat. A împărţit cu sora ei, Anca, un singur ţarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog şi un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluţie găsită de administrator a fost preluată din şah – o rocadă săptămânală între cele două surori”, cam așa sună drama prin care ursoaica a fost nevoită să treacă, după descrierea poveștii pe sit-ul Asociației ”Milioane de Prieteni”.

După mai multe sesizări, administrația locală a luat măsuri

ONG-ul a înaintat mai multe sesizări către administrația locală din Piatra Neamț, lucru care i-a făcut pe aceștia să elibereze ursul și să îl lase să meargă în rezervație în octombrie 2014. Deși are parte de tot ceea ce are nevoie pentru a se simți un urs liber, copacii, locul de scăldat, și bârlogul nu sunt suficiente pentru a trece peste traumele la care a fost supus.

„Când mergeţi la o grădină zoologică care are spaţii minuscule pentru animale, să vă aduceţi aminte de mişcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cuşcă imaginară, aceeaşi care a ţinut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă şi nu se uită niciodată!”, este mesajul tulburător transmis de asociaţie pe pagina de Facebook.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe