Imaginea uitată cu Mihaela Rădulescu, la Revoluție. ”Eram blondă, tunsă periuță”. Ce făcea cu pistolul în mână

Ioana Bucur 03.09.2021, 17:26

Brunetă, cu părul lung și mereu perfect coafat, întotdeauna elegantă. Cam așa sunt obișnuiți oamenii să o vadă acum pe celebra prezentatoare. Însă nu a fost mereu așa, iar dovada este o imagine uitată cu Mihaela Rădulescu, surprinsă în timpul Revoluției din 1989.

Cum arăta Mihaela Rădulescu la Revoluție

Avea doar 20 de ani când lumea ei și a tuturor românilor s-a schimbat. Mihaela Rădulescu nu a stat acasă în timpul Revoluției din 1989, vedeta trecând prin momente extrem de dificile în acele zile tulburi. Acum, este mândră de curajul pe care l-a avut, dându-și seama că, de fapt, și-a riscat propria viață.

Doar că Mihaela Rădulescu de atunci arăta complet diferit față de cea pe care publicul din România s-a obișnuit să o vadă pe micul ecran. Era tunsă scurt și cu părul vopsit blond. Câteva fotografii surprinse în decembrie 1989 o arată în ipostaze cu adevărat șocante: în genunchi, lângă un sicriu și cu un pistol în mână.

„La Revoluție eram blondă, tunsă periuță. Da, sunt și în această poza, pe care am mai comentat-o. Pistolul, căci bănuiesc că va intereseaza cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit obligat-fortat la intrarea în CC. Măcar eu aveam habar de utilizarea unei arme, făceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari.

N-am tras niciun foc. Asa cum l-am primit (adică încărcat), așa l-am predat, aproape rugandu-ma de unii sa-mi ia arma (nu voiam sa plec cu ea acasa, asa cum, din pacate, au facut destui atunci)”, a explicat Mihaela Rădulescu.

Imaginea uitată cu Mihaela Rădulescu, la Revoluție
Mihaela Rădulescu, la Revoluție

Mihaela Rădulescu a fost fotografiată și stând lângă un sicriu, înconjurată de jurnaliști și cameramani.

„Îmi aduc aminte că am petrecut ceva timp în dimineaţa zilei de 23 decembrie cu acel grup. Căutau securişti ascunşi prin subterane sau catacombe. Toată lumea era nervoasă.

Cu o zi înainte prietenul meu Jean Louis Calderon (jurnalist francez – N.R.) murise. L-am dus cu o noapte înainte la morgă. Sunt nişte amintiri foarte triste”, a declarat pentru Libertatea, Patrick Durand.

„Nu m-am luat niciodată în serios în rol de „revoluționar””

„Aveam 20 de ani și trăiam o aventură pe viață și pe moarte”, spunea Mihaela Rădulescu despre experiența ei din decembrie 1989. Vedeta a dezvăluit că nu a pretins niciodată vreun drept și că nu a activat în nicio organizație de profil.

„Nu m-am luat niciodată în serios în rol de ‘revoluționară’, nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activă în nicio organizație de profil. Aveam 20 de ani și trăiam o aventură… pe viață și pe moarte, cu mintea (și freza) de atunci”, a dezvăluit Mihaela Rădulescu.