Cine și-a făcut apariția la mitingul împotriva carantinării, din Piața Victoriei. Câte persoane au fost în total

Iancu Andreea 13.07.2020, 08:39
Cine și-a făcut apariția la mitingul împotriva carantinării, din Piața Victoriei. Câte persoane au fost în total

Un miting împotriva carantinării a fost organizat duminică în Capitală. Astfel, în Piața Victoriei s-au strâns câțiva cetățeni care au scandat lozinci care acuzau Guvernul sau presa de minciună în cazul îmbolnăvirilor de coronavirus. Printre manifestanți s-au aflat și două nume sonore.

Miting împotriva carantinării în Piața Victoriei

Mai bine de 200 de persoane s-au strâns duminică după-amiază în Capitală, în fața Guvernului pentru a protesta față de măsurile de carantină și izolare. Astfel, potrivit Camerei Deputaților, un nou proiect de lege urmează să fie votat luni în Senat. Joi, 9 iulie, Camera Deputaților a adoptat cu 266 de voturi „pentru”, 11 voturi „împotrivă” și 8 abțineri proiectul de lege care instituie carantina și izolarea în cazul suspecților sau celor confirmați cu COVID-19.

Totodată, majoritatea celor prezenți la manifestație nu purtau măști și nici nu păstrau distanța socială. Pe de altă parte, protestatarii au adus steaguri și pancarte cu mesaje împotriva Guvernului. „Libertate!”, „Jos guvernul mincinos!”, „Presa mincinoasa!” sunt o parte dintre mesajele scandate de către cei prezenți în piață.

Nume sonore prezente la mitingul din Capitală

Printre participanții la miting s-au aflat și nume importante precum Iosefina Pascal și Mugur Mihăescu. În timp ce actorul este cunoscut pentru parodiile și glumele din Vacanța Mare, Iosefina Pascal este o internaută care a fost promovată de Sputnik și datorită colaborării sale cu Maria Grapini.

Cel care s-a făcut însă remarcat în piață a fost Mugur Mihăescu. Actorul a preluat microfonul și a transmis un mesaj celor prezenți, dar și guvernanților. Astfel, Mugur a ales să își explice gestul prezenței la protest în mod ironic.

Dragii mei, vă rog să ascultați cu atenție, eu sunt aici să apăr Guvernul. Eu sunt aici ca să apărăm legea, bună, proastă, așa cum este ea suntem datori să apărăm o lege care este votată. Totuși, când se dă o lege care poate pune în pericol drepturile fundamentale ale omului, sunt aici să îi ajut să nu facă greșeala de a da legea pe genunchi sau noaptea ca hoții și să gândească ca un croitor. Să măsoare de 10 ori. Sunt aici să îl ajut pe domnul Iohannis pentru că știu că în toamnă va pune în practică o lege votată la referendum în România. Și anume un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Îi mulțumesc de pe acum pentru că este cel mai puternic președinte.

Nici Raed Arafat nu a scăpat ironiilor actorului. Acesta a fost adus în discuție privind numărul de cazuri de coronavirus declarate de autorități.

Sunt aici, spre deosebire de mulți dintre dumneavoastră, să-l ajut pe Raed Arafat. Sunt aici să îl întreb să ne comunice, mai bine să ne lămurească, dacă cei 555 de pozitivi sunt așa cum știm. Se face câte un test pe zi fiecărui om infectat cu COVID? Aceleași teste sunt raportate și a doua zi?

Mugur Mihăescu, prezent la protestul din Piața Victoriei Foto - bzi.ro
Mugur Mihăescu, prezent la protestul din Piața Victoriei
Foto – bzi.ro

 

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...