Imaginea care a speriat o lume întreagă. Cum au acoperit păianjenii cu pânză un câmp

Stan Filon 18.06.2021, 20:44
Imaginea care a speriat o lume întreagă. Cum au acoperit păianjenii cu pânză un câmp

Imagini rupte parcă din filmele de groază au fost înregistrate în Australia, în localitatea Gippsland, acolo unde oamenii au rămas șocați atunci când au văzut de ce au fost capabili păianjenii. Aceștia au țesut o pânză imensă, care a acoperit un câmp întreg!

Imaginea creată de păianjeni care a speriat o lume întreagă

Mai multe câmpuri de lângă oraşul Longford din regiunea Gippsland au fost pur și simplu acoperite de o pânză imensă de păianjen, potrivit Mediafax.  Acest fenomen este unul foarte rar și apare atunci când inundațiile lovesc unele teritorii. Atunci, vizuinele subterane ale păienjenilor sunt inundate, iar aceștia sunt nevoiți să iasă la suprafață pentru a supraviețui.

Într-un proces numit “balonare”, păianjenii aruncă pânze fine în vânt, transportându-i astfel prin aer în locuri mai înalte. Consilierul Wellington Shire, Carolyn Crossley, observator de păsări, a rămas surprins când a mers să vadă păsările din jurul apelor, dar a găsit plasa imensă din localitatea australiană Gippsland.

Câmpuri întregi par rupte din filmele de groază

“A existat acest peisaj uimitor care a fost învăluit în această pânză de mătase, pânză de gossamer, răspândită în peisaj de păianjenii foarte ocupați care au fugit de apa în creștere. A fost o după-amiază spectaculoasă, soarele se refecta din pânza păienjenilor, a fost o experiență magică”, a spus Cr Crossley.

Dave Johnson, vânzător de insecte, a spus că păianjenii își doreau doar un loc uscat pentru a trăi. “Au nevoie de un loc unde să trăiască. Apa le-a inundat casa, așa că trebuie să meargă pe un teren mai înalt”, a spus Johnson.

Johnson a spus că insectele se vor întoarce la locațiile lor obișnuite odată ce apele inundațiilor s-au retras. ”Se vor strecura înapoi și vor dispărea, în timp ce apele inundațiilor scad”, a spus el. “Nu le place să stea pe o pânză când au fost bine îngropate într-o gaură. Nu este firesc pentru ei”, a mai punctat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI