Imagine revoltătoare în Delta Dunării. Ce se întâmplă cu sacii de gunoaie

Stan Filon 17.08.2020, 15:51
Imagine revoltătoare în Delta Dunării. Ce se întâmplă cu sacii de gunoaie

Lenea ne omoară! Un turist a pozat sute de saci de gunoi chiar în Delta Dunării! Mulți dintre acești saci de gunoi ating chiar apa, iar pericolul ca ceea ce conțin acei saci să ajungă direct în apă este unul foarte mare. Ministrul Mediului a fost revoltat de ce a văzut și spune că de vină sunt locuitorii din Delta Dunării.

Munți de gunoaie se ridică în Delta Dunării

Imagini uluitoare au fost surprinse de un turist pe Brațul Sulina, dar această situație se regăsește peste tot în Delta Dunării, recunoaște chiar ministrul Mediului, Costel Alexe.

Explicația ministrului este simplă: de lene sau din comoditate, oamenii locului aruncă sacii de gunoi menajer direct din barcă, pe mal. Aceștia nu mai merg până la containerele situate la câțiva metri pe mal, așa că preferă să arunce sacii chiar din barcă. Mulți saci ajung însă în apă. Așa a început să se ridice munți de gunoaie în Delta Dunării.

Munți de gunoaie se ridică în Delta Dunării
Munți de gunoaie se ridică în Delta Dunării

”Preferă să le arunce, dacă este posibil, din barcă pe mal”

”Din păcate, imaginile sunt revoltătoare, îmi doresc ca astfel de cazuri să nu mai avem nici pe cuprinsul Deltei, și nici în alte localități din țară”, a comentat duminică, la Digi24, ministrul Mediului, Costel Alexe.

„Aș face mai multe apeluri publice. În primul rând, către toate autoritățile locale – să înțeleagă că în acest context al pandemiei trebuie să fim mai atenți cu mediul înconjurător și astfel de depozitări de deșeuri să nu ajungă să fie focare de infecție. Autoritatea publică locală este cea care gestionează toate aceste deșeuri.

Un al doilea apel public este către cetățeni, care atunci când duc resturile menajere sau deșeurile la pubele sau la platformele de depozitare să facă minimul efort de a pune acești saci cu deșeuri în containere. Din comoditate, din lene sau din alte motive, mulți preferă să le arunce, dacă este posibil, din barcă pe mal și poate nici nu mai ajung pe mal. Trebuie să fim mai atenți și să dăm dovadă de mai mult spirit civic”, a transmis Costel Alexe.

Costel Alexe a spus că a discutat deja cu prefectul județului Tulcea și cu guvernatorul Deltei Dunării și a cerut ca luni să fie sancționați toți cei nu au respectat legislația și Delta Dunării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...