Imagine rară cu Jose Mourinho. Cum a fost filmat antrenorul lui AS Roma după ce echipa lui s-a calificat în finala Conference League

Sorin Barbu 06.05.2022, 12:44
Imagine rară cu Jose Mourinho. Cum a fost filmat antrenorul lui AS Roma după ce echipa lui s-a calificat în finala Conference League

Jose Mourinho a ajuns la o bornă care va fi foarte greu de atins. Este primul antrenor care califică patru echipe în finala a patru competiții europene. Tehnicianul portughez a fost foarte emoționat după ce AS Roma a obținut biletul pentru ultimul act al Conference League și a fost filmat când plângea, la finalul confruntării cu Feyenoord.

Jose Mourinho, în lacrimi după ce AS Roma s-a calificat în finala Conference League

AS Roma a învins cu 1-0 pe Leicester în returul semifinalelor din Conference League. Golul lui Tony Abraham din minutul 11 a fost suficient ca să asigure calificarea după egalul din tur, 1-1, de pe terenul lui Leicester, formația antrenată de italianul Claudio Ranieri, fost tehnician al formației din Serie A.

Jose Mourinho are posibilitatea să câștige primul trofeu la mai puțin de un de când a preluat formația din capitala Italiei și a fost copleșit de emoții. Antrenorul lusitan a fost filmat cu lacrimi în ochi, după ce arbitrul a fluierat finalul partidei la care au asistat aproape 70.000 de spectatori. La conferința de presă a fost întrebat de acest gest și a explicat ce s-a întâmplat.

„De ce am vărsat o lacrimă? Pentru că simt ceea ce simt fanii. Ştiu ce înseamnă pentru aceşti oameni şi emoţia mea a fost pentru ei. Am avut norocul de a fi implicat în mai multe finale prestigioase, dar aceasta m-a făcut să mă simt foarte special”, a spus Mourinho, conform Dailymail.

Jose Mourinho este primul antrenor care califică patru formații diferite în finale de competiții europene, după ce a reușit asta cu FC Porto, atât în Cupa UEFA (2002), cât și în Champions League (2003), cu Inter, în Champions League (2010), și cu Manchester United, în Europa League (2017), precizează OPTA.

Meciul pentru trofeul Conference League se va disputa pe 25 mai, pe stadionul ”Kombetare” din Tirana, Albania. AS Roma și Feyenoord s-au mai întâlnit în anul 2015, în șaisprezecimile Europa League. „Dubla” a fost câștigată de AS Roma, după 1-1 în Italia și 2-1 în Olanda.

Urmăriți Impact.ro și pe