Imagine rară cu Amza Pellea în ziua nunții. Cum arăta atunci când s-a căsătorit cu Domnica

Badea Violeta 14.02.2023, 13:42

Amza Pellea a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai mari actori pe care țara noastră i-a dat. Mihai Viteazul, Nea Mărin sau Decebal sunt doar câteva dintre rolurile memorabile pe care acesta le-a interpretat. Regretatul actor și-a cunoscut marea dragoste în anul 1958. Flacăra iubirii dintre Amza Pellea și Domnica Policrat s-a aprins imediat, iar în acelaşi an s-au și căsătorit. Actorul avea doar 27 de ani. Iată cum arăta în ziua nunții!

Povestea de iubire dintre Amza Pellea și Domnica Policrat

Amza Pellea și Domnica Policrat s-au cunoscut în anul 1958. La vremea aceea, regretatul actor avea doar 27 de ani și era doar unul dintre miile de bărbați care visau la cea care avea să-i devină soție în același an. De curând, fiica celor doi, Oana Pellea, a oferit câteva detalii despre frumoasa poveste de iubire pe care au trăit-o părinții săi.

„Amza când a văzut-o a zis „Mamă, ce frumusețe!’. Dar toată lumea i-a spus sa stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica?

S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau ca Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi.

Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova”, scris Oana Pellea, pe o rețea socială.

Amza Pellea si Domnica
Amza Pellea si Domnica

„Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnirea”

Actrița le-a mai mărturisit urmăritorilor săi că mama sa nu avea de gând să-i accepte invitația lui Amza Pellea. Totuși, destinul a avut un alt plan pentru Domnica Policrat.

„Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar… destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc. Și dusă a fost! Până-n zori.

Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir. A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare… ”, a precizat Oana Pellea.

În continuare, povestea este una cât se poate de interesantă. Vâzând că Amza nu mai apare, Domnicăi îi trece prin cap să se întoarcă acasă, dar din cauza fricii de cimitir s-a urcat într-un copac pentru a fi ferită de orice pericol.

„Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: „Pâs-Pâs!’. Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac…

A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu „Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești”. Cu asta a cucerit-o”, a povestit Oana Pellea.

Citește și Nea Marin miliardar a fost ideea lui Amza Pellea. ”Se săturase de propagandă”. Povestea în premieră a Irinei Nistor. EXCLUSIV!

Amza Pellea și Domnica Policrat s-au logodit și s-au căsătorit în 1958

Actrița a distribuit și o fotografie emoționantă cu părinții săi din ziua nunții. După cum se poate observa și în imagine, Amza Pellea nu avea mustaţă în ziua evenimentului. În schimb, actorul era extrem de îndrăgostit, iar fericirea i se putea citi pe chip.

„Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire. A fost mai mult decât o iubire: a fost și o prietenie extraordinară! S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958 și s-au unit în fața Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova”, a mai dezvăluit fiica regretatului actor.

Citește și Doliu pentru Oana Pellea. A murit omul care a înființat Casa Memorială Amza Pellea. „Am pierdut un prieten”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...