Imagine de colecție cu Carmen Iohannis în tinerețe. Fotografia a fost făcută chiar de Klaus Iohannis

Stan Filon 30.12.2021, 18:02
Imagine de colecție cu Carmen Iohannis în tinerețe. Fotografia a fost făcută chiar de Klaus Iohannis

O fotografie de colecție cu Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, a apărut în presa locală. Aceasta a fost dată publicității chiar de către vărul primar al lui Carmen Iohannis. Tot bărbatul respectiv a spus și că acea fotografie a fost realizată chiar de actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

O imagine de colecție cu Carmen Iohannis în tinerețe

O fotografie cu Carmen Iohannis de-abia ieșită de pe băncile facultății a fost publicată de cotidianul Ziua de Mureș. Jurnaliștii au realizat un reportaj chiar în satul Santu, comuna Lunca, locul unde s-a nascut tatal lui Carmen Iohannis. Prima Doamnă încă mai are rude în Santu, iar jurnaliștii au reușit să vorbească cu unul dintre verii săi primari, care a povestit chiar și cum s-au cunoscut Carmen Lazurcă și Klaus Iohannis.

“Suntem verisori primi, tatal ei a fost cel mai mic dintre fratii tatalui meu. Am fost la nunta lor, la inmormantare acum trei ani, unchiul a murit la varsta de 97 de ani, acum ar fi avut 100 de ani. Mama doamnei Carmen, cumnata Geta, inca traieste, e acolo cu ei, pe Magheru”, a povestit Vasile Lazurca, in varsta de 71 de ani.

O imagine de colectie cu Carmen Iohannis in tinerete
O imagine de colectie cu Carmen Iohannis in tinerete

„Am fost la nunta lor”

Tot bărbatul respectiv le-a arătat jurnaliștilor o fotografie făcută înainte de 1989, în care apare tânăra Carmen Iohannis, alături de rudele sale din sat. Terminase deja facultatea și preda la Liceul Gheorghe Lazăr, unde l-a cunoscut pe Klaus Iohannis. De altfel, chiar actualul președinte al României este cel care a realizat fotografia.

“Carmen a fost profesoara la ‘Gheorghe Lazar’ si el a fost profesor tot acolo, de fapt acolo s-au si cunoscut. Klaus nu apare in poza, pentru ca a facut-o chiar el. Verisoara mea s-a nascut la Sibiu, dar tatal ei s-a nascut la noi in sat si mama ei in Cozma, peste deal. Ei au fost cinci frati, patru baieti si o fata. Toti sunt trecuti la cele vesnice, el era cel mai tanar. Mai demult veneau in vizita pe aici. Klaus Iohannis a fost si el, dar de putine ori, de vreo trei ori a fost in Santu”, a spus Vasile Lazurca pentru Zi de Zi Mures.

Klaus Iohannis și aleasa inimii sale s-au căsătorit chiar în anul 1989. Actualul reședinte al României a refuzat să emigreze cu familia sa în Germania, doar pentru a-și continua în România povestea de iubire alături de Carmen Iohannis.

 

colaj Foto : Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...