Ion Iliescu și-a petrecut noaptea în spital: ce transmit medicii despre starea sa

Ciprian Ioana 02.04.2019, 06:38
Ion Iliescu și-a petrecut noaptea în spital: ce transmit medicii despre starea sa

Ion Iliescu și-a petrecut noaptea de luni spre marți la Terapie Intensivă, fiind sub stricta supraveghere a medicilor.

Fostul președinte a suferi, luni, o operație la Institutul de Boli cardiovasculare C.C. Iliescu din București. Medicii susțin că starea lui este stabilă, dar va mai rămâne internat în spital.

Ion Iliescu a ajuns la spital după ce a acuzat stări de rău, fiind transportat de la spitalul Elias. Timp de câteva ore, medicii i-au făcut investigații și apoi au stabilit că se impune ca acesta să fie operat.

Potrivit medicilor, intervenția a decurs foarte bine.

Ion Iliescu, diagnosticat cu pericardită hemoragică

Fostul președinte se află, în prezent, la Terapie Intensivă și ar suferi de pericardită hemoragică.

Cardiologul Mircea Cinteză a oferit mai multe detalii despre această boală și riscurile ei, care sunt similare cu ale problemelor de inimă.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard. Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”,

Mircea Cinteză, pentru Digi24.

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat şi în 2018. Atunci, tot la Spitalul Elias, el a acuzat probleme de tensiune. Medicii i-au dat asigurări că nu este nimic grav şi l-au lăsat să plece acasă.

Înainte de această internare, a fost supus, în 2012, unei operații pentru un polip la colon.

Atunci a fost internat la același spital din Capitală.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe