Ilie Năstase, mărturisiri nebănuite despre Elena Ceaușescu. Ce a putut să-i facă tovarășa: “Era rezemată de perete”

Diana Radu 04.03.2020, 14:34
Ilie Năstase, mărturisiri nebănuite despre Elena Ceaușescu. Ce a putut să-i facă tovarășa: “Era rezemată de perete”

Ilie Năstase a dezvăluit în cadrul celui mai recent interviu acordat cum au stat, de fapt, lucrurile după finala Cupei Davis din 1972. De asemenea, fostul mare tenismen a povestit cum l-a abordat atunci Elena Ceaușescu și ce i-a spus. Care a fost adevărata relație dintre „Nasty” și tovărașa Elena?

Ilie Năstase, mărturisiri nebănuite despre Elena Ceaușescu: ”Era rezemată de perete”

Celebrul tenismen în vârstă de 73 de ani, a pus capăt zvonurilor potrivit cărora ar fi ar fi vândut meciul din 1972 americanilor. Ilie Năstase a declarat pentru GSP.ro. că după înfrângerea suferită la Cupa Davis, unde nu a avut deloc cea mai bună prestație, s-a văzut în cadrul unei întâlniri formale cu Nicolae Ceaușescu și cu soția sa, Elena. Potrivit zvonurilor, la urechile cuplului ajunsese deja informația cum că Năstase ar fi vândut meciul și astfel urmau să ceară pedepsirea acestuia.

ilie nastase, elena ceausescu, comunism
Ilie Năstase, mărturisiri nebănuite despre Elena Ceaușescu: ”Era rezemată de perete”

Pe marginea acelui meci cu americanii au existat mai multe controverse, printre care faptul că tenismenul ar fi fost certat cu Țiriac și că nu și-ar fi dat silința pentru a câștiga meciul. Ilie Năstase a negat faptul că a vândut meciul, însă a confirmat că Țiriac era supărat pe el. Cât despre întâlnirea cu Ceaușescu, Năstase a spus că a fost doar o formalitate.

”A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!”, a spus Năstase.

Întrebat dacă este adevărat faptul că tovarășa Elena l-ar fi abordat atunci, fostul tenismen a spus că povestea este adevărată și a povestit și cum s-au întâmplat lucrurile. Acesta își amintește că tovarășa stătea rezemată de un perete și i-a spus să stea liniștit că nu va păți nimic.

”Când să ies din sediul CC (n. red, Comitetul Central al PCR) era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete (…)”. Potrivit declarației lui Năstase, tovarășa i s-ar fi adresat astfel: ”Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!”, la care el a răspuns: ”Sărut mâna, doamnă! Eu îi răspund că am avion spre Barcelona”. Apoi, Elena i-a spus: ”Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva. Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic”.

Urmăriți Impact.ro și pe