Ilie Dumitrescu a răbufnit în direct la TV. „Este o mare nedreptate!”. De ce s-a enervat fostul internațional

Ilie Dumitrescu a răbufnit în direct la TV. „Este o mare nedreptate!”. De ce s-a enervat fostul internațional

E scandal monstru în fotbalul românesc, după decizia luată de cluburile din Liga 1 care o condamnă pe Dinamo la retrogradare. Nici fostul internațional Ilie Dumitrescu nu a rămas impasibil și a lansat o adevărată tiradă în direct la TV la adresa celor care a luat această decizie.

Ilie Dumitrescu iese la atac. Răbufnire în direct la TV

Dinamo riscă să fie retrogradată după votul echipelor din Liga 1, care au decis ca ierarhia din play-out să fie realizată pe baza unui sistem format din media punctelor / meciurile din play-out. În opinia lui Ilie Dumitrescu, dinamovișitilor li s-a făcut o mare nedreptate. Acesta s-a revoltat în direct la TV și, pe un ton ridicat a cerut Federației Române de Fotbal să intervină de urgență.

„Este o mare nedreptate pentru Dinamo! E inadmisibil ca o echipă care are șansa sa acumuleze puncte să ajungă aici. Lăsați echipa să joace și vedem pe urmă! E de vină Dinamo că anumiți jucători s-au îmbolnăvit? Virusul acesta a fost la toată lumea, chiar și la doctori sau oameni politici. E absurd că retrogradează o echipă pe care ai ținut-o acasă! Mai sunt cazuri la întreprinderi unde sunt pozitivi și nu se oprește uzina!”, a spus Ilie Dumitrescu.

Fostul internațional e de părere că doar FRF poate repara această nedreptate ce e pe cale să se comită. Trecerea la sistemul cu 16 echipe ar fi salvarea pentru Dinamo în acest sezon. Altfel, Dinamo e condamnată la retrogradare și poate chiar la desființare dacă părăsește primul eșalon.

„Federația poate face dreptate și să voteze sistemul cu 16 echipe. Ultima clasată să meargă la baraj. Asta dacă LPF nu vor vota acest sistem. FRF trebuie să ia taurul de coarne și să facă dreptate. Eu țin foarte mult ca Dinamo să rămână. Eu, lie Dumitrescu, de pe scaunul ăsta, nu pot să o văd pe Dinamo în zona aia! FRF are puterea cumva să facă o dreptate”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Cum s-au sucit cluburile și au condamnat-o pe Dinamo la retrogradare

Inițial, cluburile votaseră pentru ca ierarhia din play-out să fie decisă pe baza unei medii a punctelor din întreg sezonul. Ulterior s-a votat și pentru varianta mediei punctelor doar din meciurile disputate în play-out, iar dacă informațiile sunt corecte, CFR și FCSB ar fi înclinat balanța contra lui Dinamo.

După ce Comitetul Executiv al FRF a decis că sezonul trebuie terminat acum și că barajul trebuie să aibă loc pe 9 și 12 august, Liga Profesionistă de Fotbal a luat legătura cu echipele din Liga 1. Două scenarii au fost supuse dezbaterilor, pentru clasamentul final din play-out: echipele să fie reașezate în funcție de media punctelor din meciurile disputate în întreg sezonul sau în funcție de media punctelor obținute doar în meciurile din play-out.

Cluburile din Liga 1 au votat pentru a doua variantă, iar cum Dinamo mai are cinci restanțe de disputat, alb-roșii au căzut pe ultimul loc în această ierarhie. Cluburile care au votat pentru criteriul puncte / meci în play-out, scenariul prin care Dinamo retrogradează: FCSB, CFR Cluj, AFC Hermannstadt, Academica Clinceni, FC Voluntari, Poli Iași, Chindia.

Cum arată clasamentul din play-out în urma mediei punctelor pe meci:

1. Hermannstadt 1,91
2. Viitorul 1,69
3. Academica Clinceni 1,62
4. Voluntari 1,62
5. Poli Iași 1,38
6. Sepsi 1,17
7. Dinamo 0,87
8. Chindia 0,63
Dacă nu se va trece la sistemul cu 16 echipe și clasamentul va fi întocmit pe baza acestui criteriu, Dinamo și Chindia vor retrograda în Liga 2, iar Sepsi va disputa barajul cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul ligii secunde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI