Îl pierde România pe David Popovici? Prima declarație: „Nu știu ce îmi rezervă viitorul”

Beatrice Dumitru 27.01.2023, 00:19
Îl pierde România pe David Popovici? Prima declarație: „Nu știu ce îmi rezervă viitorul”

David Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă, a fost desemnat sportivul anului 2022 în România la Gala organizată de Ministerul Tineretului și Sportului. Cu această ocazie el a vorbit pentru prima dată despre posibilitatea de a pleca să studieze în străinătate după terminarea liceului și a afirmat că orice este posibil în viitor.

David Popovici, despre posibilitatea de a părăsi România

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie a afirmat că David Popovici, dublul campion mondial și european la înot, a primit multe oferte de a studia de la universităţi din străinătate după terminarea liceului şi că acesta ar urma să ia o decizie în acest sens.

David Popovici a fost desemnat sportivul anului 2022 în România la Gala organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, la Opera Naţională, iar cu această ocazie el a vorbit despre posibilittaea de a părăsi țara după termninarea liceului. Acesta a spus că nu știe ce îi rezervă viitorul.

Îl pierde România pe David Popovici? Prima declarație: „Nu știu ce îmi rezervă viitorul”
DavidPopovici este dublul campion mondial și european la înot.

Am auzit şi eu că doamna Potec a spus că România m-ar putea pierde. Nu a venit de la mine şi nu am vorbit cu ea despre aşa ceva. Nu ştiu ce planuri am, pentru că nu am planuri. Planul meu este să îmi văd de treaba aici, să rămân cu aceiaşi antrenori, prieteni, familie şi voi vedea unde mă duce viaţa. Dar nu ştiu ce îmi rezervă viitorul„, a declarat David Popovici.

Planurile lui David Popovici pentru 2023

David Popovici a spus și care sunt planurile lui pentru anul 2023. El a mărturisit că îşi doreşte să se pregătească cât mai bine pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2024, care se vor desfășura la Paris.

A fost un an foarte bun care îmi dă speranţe că mulţi ani de acum încolo voi avea foarte multe reuşite, pentru că eu cred că am găsit reţeta. Anul acesta, 2023, este mult mai puţin plin. Am doar două concursuri importante, Mondialele din Japonia şi apoi în decembrie Europenele în bazin scurt de la Otopeni. Îmi doresc să am rezultate cât mai bune acolo, să mă pregătesc cât mai bine, pentru că e anul de dinaintea Olimpiadei şi îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine pentru jocurile care urmează la Paris„, a mai spus David Popovici.

Anul trecut, David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind la 17 ani o performanță istorică pentru înotul românesc. El a câștigat medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp cu care a doborât recordul mondial care data din 2009.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...