Anul în care România l-ar putea pierde pe David Popovici. „Există 50% șanse”

Anca Manolica 20.01.2023, 14:44
Anul în care România l-ar putea pierde pe David Popovici. „Există 50% șanse”

Pentru David Popovici urmează un an extrem de dificil, cu multe provocări atât în plan sportiv, cât și în plan educațional. Cei supranumit Regele Natației are programate pentru anul 2023 mai multe competiții importante, se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dar are de susținut și examenul de Bacalaureat. Ce spune Camelia Potec despre viitorul sportivului. Va pleca în altă țară?

Când l-ar putea pierde România pe David Popovici

Sportivul în vârstă de 18 ani se află în fața unui an greu. Acesta va trebui să muncească foarte mult pentru a face o figură bună la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dar are de susținut și examenul de Bacalaureat. Invitată în la emisiunea AS.ro LIVE, Camelia Potec a vorbit despre viitorul dublului campion mondial și european.

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a fost întrebată dacă David Popovici va rămâne în România și după încheierea liceului sau dacă va pleca la studii în SUA, de unde de altfel, a primit mai multe oferte. Aceasta este de părere că tânărul nu va lua o decizie radicală înainte de Jocurile Olimpice, având în vedere că este deja implicat într-un proiect realizat pe actualul ciclu olimpic.

David Popovici
David Popovici

Viitorul lui David Popovici, între România și America

Sportivul legitimat la Dinamo București ar urma să analizeze în detaliu toate ofertele primite abia după ce va da BAC-ul. În prezent, şansele de a rămâne în România sunt de 50%.

„Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte.

Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.”, a spus Camelia Potec.

Citește și: David Popovici bifează o nouă reușită. Înotătorul care a impresionat lumea cu performanțele sale, desemnat „Sportivul anului”

Gazda emisiunii: Din ce îmi spui, eu înţeleg că înclini mai mult să crezi că după Jocurile Olimpice David Popovici va pleca.

„Nu, dar există şanse. Sunt 50% şanse. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris.

Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă 2 medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… e vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024.”, a completat campioana olimpică de la Atena.

David Popovici a avut un an de vis, în care a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur. Iar totul a culminat cu doborârea recordului mondial doborât la proba de 100 de metri liber. El a recunoscut, anul trecut, că a primit o ofertă chiar şi de la Harvard.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...