Ikea deschide al doilea magazin din București: la cât se ridică investiția din Theodor Pallady

Alexandru Ioanid 24.06.2019, 11:13
Ikea deschide al doilea magazin din București: la cât se ridică investiția din Theodor Pallady

Gigantul suedez Ikea deschide luni, 24 iunie, al doilea magazin din București și, totodată, al doilea la nivel național. Magazinul a fost ridicat pe bulevardul Theodor Pallady, în sectorul 3 din București.

Ikea deschide luni, 24 iunie, al doilea magazin din București, pe bulevardul Theodor Pallady. Compania susține că magazinul, al doilea din România, este cel mai mare magazin Ikea din sud-estul Europei. Până acum, Ikea era prezentă în România doar cu magazinul din Băneasa.

Compania suedeză e prezentă în România de 12 ani.

Cât a investit Ikea în magazinul din Theodor Pallady

Compania Ikea susține că a investit nu mai puțin de 90 de milioane de euro în magazinul din sectorul 3 al Capitalei. De asemenea, au fost create 600 de noi locuri de muncă. La deschiderea magazinului a fost prezent și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriar, Ștefan Radu Oprea.

De pe urma investiției Ikea au de câștigat nu numai cei care lucreză în magazin, ci și producătorii de mobilă din țară.

„Astăzi asistăm la mult mai mult decât deschiderea unui magazin. Şi spun acest lucru pentru că Ikea reprezintă un ecosistem, un model de afacere care presupune inovare, care presupune simplificare şi care presupune, de asemenea, implicare din partea firmelor din România pe lanţul de aprovizionare. Şi am să vă dau un exemplu: cel mai mare exportator român, cu capital românesc, Aramis Ivest (producător de mobilă, cu sediul în Baia Mare, n.r.), s-a dezvoltat datorită colaborării cu Ikea. Le mulţumesc pentru faptul că au ales România, au ales să intre pe această piaţă, inclusiv prin atragerea cât mai multor întreprinderi mici şi mijlocii din România în lanţul dumnealor de aprovizionare. Numai la Aramis Invest sunt, astăzi, peste 4.200 de lucrători care sunt integraţi în acest lanţ. Felicit Ikea că a ales această zonă a Bucureştiului, dar îi aştept să dezvolte în continuare şi îi asigur de tot sprijinul nostru, prin Invest România, pentru a putea fi prezente şi în alte mari oraşe ale României”
Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri

La rândul său, Sara Del Fabbro, directorul general al Ikea South East Europe, dă de înțeles că investițiile Ikea nu se vor opri aici.

„Suntem bucuroşi să ne continuăm călătoria în România şi să deschidem al doilea magazin Ikea, în Bucureşti. Suntem super mândri că ne aflăm aici şi că avem aceste rezultate. Vom continua să creştem. Deschiderea acestui magazin este foarte importantă pentru noi. Este un magazin fantastic, accesibil, extrem de prietenos cu mediul. Am investit aproape 90 milioane de euro şi am reuşit să angajăm 600 de oameni aici”
Sara del Fabbro, Ikea

Noul magazin Ikea din bulevardul Theodor Pallady se întinde pe 37.000 de metri pătraţi. Aproximativ 10.000 de produse sunt disponibile pentru clienți.

La fel ca la magazinul din Băneasa, în Ikea Pallady a fost amplasat și un loc de joacă pentru copii, supravegheat video, dar și un restaurant. În noul magazin au fost angajați 600 de oameni, iar Ikea susține că, de când e prezentă în România, a creat nu mai puțin de 1.000 locuri de muncă.

Urmăriți Impact.ro și pe