Magazinul prezent și în România care îți dă mobila în chirie

Alexandru Ioanid 03.04.2019, 17:31
Magazinul prezent și în România care îți dă mobila în chirie

Magazinul Ikea testează un nou serviciu care le permite clienților să închirieze mobilă pe o anumită perioadă de timp.

Magazinul Ikea a început deja să testeze închirierea de mobilă în Olanda, Suedia, Elveția și Polonia. E parte din strategia companiei nordice, prin care vrea să reducă vânzarea de mobilă de unică folosință la prețuri mici.

Ikea vrea, astfel, să răspundă preocupărilor legate de mediu, potrivit Reuters.

Când va fi disponibilă închirierea de mobilă în România

IKEA va testa în toate cele 30 de pieţe în care activează închirierea de mobilă. Pentru început, au fost alese doar cele patru țări, dar, de anul viitor, serviciul ar putea fi disponibil și în România.

Ikea a anunțat încă din februarie că va intra pe piața de leasing de mobilier.

„Testarea ofertelor de leasing este una dintre modalităţile prin care ne provocăm să ne realizăm strategia de transformare”.

Jesper Brodin, director executiv al Ingka Group

Decizia Ikea vine într-o perioadă în care tot mai mulți oameni preferă să închirieze, în loc să cumpere. E valabil atât pentru haine, cât și pentru mașini.

Ikea mută strategia și în zona de mobilier. Grupul a avut, în 2018, vânzări globale de 39 de miliarde de euro. Acum, susține că dezvoltă oferte pentru clienți astfel încât să încurajeze reutilizarea produselor de cât mai multe ori înainte ca acestea să fie reciclate.

Până în 2030, magazinul vrea ca produsele sale să fie numai din materiale reciclabile și regenerabile. Anul trecut, Ikea a primit un milion de comenzi de la clienți care cereau piese de schimb pentru a schimba produsele.

Urmăriți Impact.ro și pe