Iată rețeta-minune a chef-ului călugărilor de la Muntele Athos

Alexandru Catalan / 21.10.2020, 20:08
Iată rețeta-minune a chef-ului călugărilor de la Muntele Athos

V-ați gândit vreodată că poate exista un bucătar-șef și pe Muntele Athos, acolo unde sălăsluiește de sute de ani o importantă comunitate de călugări ortodocși din diverse colțuri ale lumii? Ei bine, părintele-călugăr Epifanie de la Chilia Mylopotamos a Marii Lavre este în prezent chef-ul Muntelui Athos.

Rețeta chef-ului călugărilor de la Muntele Athos este de senzație

Bucătarul-șef al Muntelui Athos a gătit până în prezent pentru patru mari șefi de Biserici, Bartolomeu, patriarhul ecumenic al Constantinopolului şi liderii religioși ai Rusiei, Antiohiei și Ierusalimului.  Așa cum a povestit el celor de la basilica.ro, cu prilejul Zilei Mondiale a Bucătarului, celebrată anual la 20 octombrie, felul preferat de mâncare al acestui bucătar-șef inedit este epifenelul gigant (un fel de pește de-al locului), preparat cu sos alb, cu ulei de măsline și lămâie. Iar chimionul este ingredientul său preferat în bucătărie.

Dacă ar fi să se descrie în doar cinci cuvinte, acestea ar fi: ingrediente pure, ulei de măsline, ceapă, sare și lămâie. A existat în cariera sa și un moment foarte dificil, atunci când o oală cu supă clocotită s-a răsturnat peste picioarele lui. ”Am scos-o la capăt cu ajutorul Maicii Domnului”, susține el, fără a da alte amănunte. De altfel, cel mai des susține că se închină Maicii Domnului și sfântului Eufrosin, patronul bucătarilor creștini.

ărintele Epifanie a participat chiar în acest an la Jocurile Olimpice Culinare desfăşurate în februarie la Stuttgart, în Germania
ărintele Epifanie a participat chiar în acest an la Jocurile Olimpice Culinare desfăşurate în februarie la Stuttgart, în Germania

Rețeta de paste cu ton care i-a cucerit pe călugării de pe Muntele Athos

Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să pună în practică o rețetă rapidă și gustoasă a chefului de la Muntele Athos, care se prepară în doar treisprezece minute, atunci citiți cu atenție indicațiile de mai jos.

”Rețeta se bazează pe paste (penne) cu ton. Și asta fiindcă călugării de la Munthele Athos nu mânăncă niciodată carne. Se fierb pastele, se scurg și se pun într-un castron. Se adaugă tonul și se toarnă peste ele ulei de măsline fierbinte și se amestecă foarte bine. Adăugați sare, piper, pătrunjel și amestecați. Gata de servit! Tuturor, poftă bună!”, sună rețeta și urarea preotului-călugăr și deopotrivă chef la Muntele Athos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI