Iașiul introduce transportul special pentru elevi. Primarul Chirică: ”Am decis împreună cu profesorii”

Cristian Cojocaru 06.02.2021, 20:43
Iașiul introduce transportul special pentru elevi. Primarul Chirică: ”Am decis împreună cu profesorii”

Primarul Minicipiului Iași a venit cu o soluție cu privire la redeschiderea școlilor. Astfel, Iașiul va introduce transportul special destinat pentru elevi cu ocazia prezentării fizice a acestora la cursuri. Decizia a fost luată în acord cu profesorii instituțiilor de învățământ.

Iașiul a decis transportul special pentru elevi

Începând de luni, 8 februarie, majoritate elevilor țării vor reveni pe băncile școlilor. La nivel local, în Muncipiul Iași s-a hotărât ca elevii să ajungă la cursuri cu ajutorul autobuzelor și tramvaielor puse la dispoziție special pentru aceștia. Mijloacele de transport în comun vor circula doar în intervalul orar 07:00-08:00, orele la care elevii vor pleca la școală.

Acest tip de transport va fi pus la dispoziție inclusiv la terminarea orelor. Cu privire la cel de-al doilea interval orar, încă nu s-a luat o decizie, astfel că urmează să se stabilească în funcție de programul elevilor. Un lucru important de menționat este faptul că în aceste intervale orare, jumătate dintre mijloacele de transport în comun vor fi doar pentru elevi.

Pentru ca ceilalți cetățeni să poată ajunge la locurile de muncă cu ajutorul transportului public, vor trebui să recurgă la o reoganizare a orarului din cauza faptului că timpul de așteptare din stațiile de autobuz și tramvai va crește considerabil. Acest lucru va genera o aglomerație în mijloacele de transport public și ar putea crea probleme în domeniul sănătății publice.

În scopul fluidizării traficului, Poliția Locală va sprijini prin luarea de măsuri pentru cursele speciale CTP pentru elevi
În scopul fluidizării traficului, Poliția Locală va sprijini prin luarea de măsuri pentru cursele speciale CTP pentru elevi

Cum se va hotărî cel de-al doilea interval al transportului special

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica a menționat faptul că această decizie a fost luată împreună cu profesorii. Potrivit acestuia, săptămâna următoare urmează a se stabili și cel de-al doilea interval de transport special al elevilor, în funcție de orele de întors de la instituțiile de învățământ,

„Am decis împreună cu profesorii ca transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00 dimineața. Va dura o oră, până la ora 8.00, iar pe fiecare traseu din municipiul Iași jumătate din capacitatea de transport public va fi dedicată elevilor. Pe durata săptămânii viitoare vom monitoriza și orele de întors ale elevilor pentru a regulariza transportul public în funcție de cum vor ieși aceștia din școli. Țintim în special Copoul, unde este cea mai mare aglomerație de școli, respectiv traseele 1, 3, 9, 36 și 42 care își vor adapta circulația în funcție de cum ies copiii de la școală”, a spus primarul Mihai Chirica.

În scopul fluidizării traficului, Poliția Locală va sprijini prin luarea de măsuri pentru cursele speciale CTP pentru elevi dar și cu privire la siguranța unităților de învățământ. Numărul de telefon al Poliției Locale destinat special pentru intervențiile la unitățile de învățământ este 0754.991.991.

Urmăriți Impact.ro și pe