Iași: Veste extrem de proastă! Patru pacienți, infectați cu tulpina britanică și unul cu o tulpină necunoscută

Elena Avramescu 10.02.2021, 17:30
Iași: Veste extrem de proastă! Patru pacienți, infectați cu tulpina britanică și unul cu o tulpină necunoscută

Patru pacienti, infectați cu tulpina britanică. Cinci pacienți din Județul Botoșani au fost confimați cu noile tulpini ale virusului COVID-19. Patru sunt infectați cu varianta UK, iar unul cu o tulpină necunoscută. Analizele au fost efectuate la de Metagenomică şi Biologie Moleculară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Patru pacienti, infectați cu tulpina britanică

Toate persoanele cu noi tulpini ale virusului COVID-19 au peste 50 de ani, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ. Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută.Trei dintre ele sunt din localitatea Havârna, una din comuna Suliţa, iar una din municipiul Dorohoi.

Pacienții sunt din focar de comunitate, fără istoric de călătorie în Anglia dar cu posibil contact cu persoane venite din străinătate. Aceștia de află în izolare la domiciliu, evoluția fiind favorabilă. Zonele respective sunt monitorizate de DSP, situația a fost raportată către Institutul Național de Sănătate Publică iar dacă va fi necesar vom trimite și alte probe spre analiză laboratorului din Suceava.

Patru pacienti, infectati cu tulpina britanica
Patru pacienti, infectati cu tulpina britanica

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă din UK. În județul Bototșani, de la începutul pandemiei de coronavirus s-au confirmat 10276 de cazuri, numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 59 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.

Până astăzi, 19.135 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat la nivel național, 79 de decese fiind raportate numai în ultimele 24 de ore, dintre care 45 de bărbați și 35 de femei. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7233. Dintre acestea, 955 sunt internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...