Iași: Un mare centru de vaccinare se închide la jumătatea lunii februarie. Unde se vor putea vaccina cei care nu au reușit s-o facă până acum

Iași: Un mare centru de vaccinare se închide la jumătatea lunii februarie. Unde se vor putea vaccina cei care nu au reușit s-o facă până acum

Un mare centru de vaccinare se închide. Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” a devenit centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate. Aici s-au vaccinat, până acum, 265 de pacienți iar aceștia intră în această săptămână la rapel. Până la data de 15 februarie, etapa se va finaliza, iar apoi centrul de vaccinare din unitatea medicală se va desființa.

Un mare centru de vaccinare se închide

Unii dintre pacienți s-au vaccinat datorită medicilor de familie, iar alții au dezvoltat nivel mare de anticorpi după ce s-au infectat cu noul Coronavirus,. În acest sens, peste 60 la sută dintre ei sunt imunizați. Cei care nu au reușit să se vaccineze, însă vor să o facă în această perioadă, pot să apeleze la medicii din centrul de dializă a spitalului care le vor oferi ajutorul pentru a se putea înscrie pe platformă, fiind programați la unul dintre centrele de vaccinare din județ.

La data de 8 februarie erau ocupate 3 paturi ATI iar 5 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează in acest moment tratamentul prin dializă. Până acum, în județul Iași, au fost efectuate 47.307 vaccinări, iar din acest număr total de persoane vaccinate, 35.884 au fost vaccinate cu prima doză și 11.423 cu doza de rapel. Numărul de reacții adverse a fost de 120, de la începutul campaniei.

Un mare Un mare centru de vaccinare se inchidecentru de vaccinare se închide
Un mare centru de vaccinare se inchide in Iasi

Toți pacienții dializați din Iași au fost vaccinați

Până pe data de 15 februarie 2021, toți pacienții o să primească și a doua doză de vaccin Pfizer, astfel că se va încheia schema de vaccinare. După această dată, centrul de vaccinare urmează să se închidă. În lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2020 s-a înregistrat un vârf al infectărilor, când erau câte 20-30 de pacienți internați, iar în luna februarie 2021 sunt maxim 5 bolnavi internați în spital.

Toți pacienții dializați din județul Iași au fost vaccinați și urmează să li se administreze și cea de-a doua doză de vaccin. Sunt 265 în total, lucru ce ne bucură, deoarece este un procent de peste 50-60 la sută. O parte dintre pacienți, este vorba de circa 200, care au făcut infecția cu coronavirus din aprilie și până în prezent, s-au și vaccinat. Astfel că o mare parte dintre pacienții noștri sunt imunizați. Acest lucru se reflectă și prin numărul de pacienți internați în spital. Într-un mod neașteptat, au fost foarte puține cazuri de reacții adverse având în vedere că acești pacienți suferă de multe comorbidități, a spus dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...