Iași: Polițiști bătuți fără milă de trei chinezi, într-un restaurant. Doi dintre agresori au dispărut, iar autoritățile din China au fost anunțate

Elena Avramescu 17.02.2021, 10:14
Iași: Polițiști bătuți fără milă de trei chinezi, într-un restaurant. Doi dintre agresori au dispărut, iar autoritățile din China au fost anunțate

Polițiști bătuți fără milă de trei chinezi. Scandal uriaș într-un restaurant din Iași, care s-a lăsat cu o bătaie ca-n filme, din care doi polițiști au ieșit vătămați. Oamenii legii ar fi fost bătuți cu pumnul în gât de unul dintre cei trei chinezi, iar imediat după, doi dintre aceștia au dispărut fără urmă.

Polițiști bătuți fără milă de trei chinezi

Incidentul nefericit a avut loc într-un restaurant din municipiul Iași, în urma căruia doi polițiști au fost loviți de către trei chinezi. Însă doi dintre aceștia au fugit de la fața locului, fiind de nefiind de găsit de autoritățile ieșene. Se pare că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în urmă cu scurt timp în judecată pe Jian Chen, pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Nici Nan Weng nu a scăpat nepedepsit, fiind trimis în fața instanței pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice iar Lifa Li este acuzat de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei trei au intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu mulți ani, având antecendente.

În cauză s-a reținut că, în ziua de 10 septembrie 2012, în jurul orei 21:00, inculpații s-au deplasat împreună cu martorul J.L. – cu toții de naționalitate chineză – la un restaurant cu specific chinezesc din zona Moara de Foc, din municipiul Iași. Acolo, inculpații au provocat un scandal – intrând în mod repetat în bucătăria restaurantului, pentru a discuta cu bucătarul J.W., la rândul său de naționalitate chineză. În acest context, angajații localului le-au interzis accesul în acea zonă. La un moment dat, inculpatul L.L. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona abdomenului unui agent de pază, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Politisti batuti fara mila de trei chinezi, intr-un restaurant
Politisti batuti fara mila de trei chinezi, intr-un restaurant

La scurt timp după sesizarea și sosirea polițiștilor la fața locului pentru oprirea incidentului, Jian Chen nu a vrut să se conformeze măsurilor dispuse de unul dintre polițiști, astfel că s-a opus total la conducerea sa către Secția de Poliție.

Inculpatul l-a prins de gât, cu mâinile, pe unul dintre agenți, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 1 – 2 zile de îngrijiri medicale, acțiune violentă în cursul căreia a distrus paravanele despărțitoare din incinta localului, geamul ușii de la intrare și gardul despărțitor din fața restaurantului, a mai spus Dragoș Bordianu.

Mai mult, în timpul acțiunii de imobilizare prin încătușare a lui Jian Chen, prietenul său, Nan Weng, i-a lovit pe cei doi polițiști ieșeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...