Iași: Cadru festiv la revenirea în școli. Modul inedit prin care au fost întâmpinați elevii Colegiului „Mihail Sturdza”

Elena Avramescu 08.02.2021, 14:20

Cadru festiv la revenirea în școli. Clopoțelul a sunat astăzi pentru elevii din clasele primare și pentru cei din anii terminali. Bucuria revenirii la școală i-a convins pe profesorii de la Colegiul „ Mihail Sturdza” din Iași să îi primească pe învățăcei într-un cadru festiv. Răvașe cu mesaje de „bun-venit”, baloane colorate la intrare și măști de protecție  pentru cele trei clase de  a 12-a, totul în sprit pandemic.

Cadru festiv la revenirea în școli

Va rog sa pastrati distanța și vă rog să zîmbiți. XII A, vă rog să zâmbiți pentru că a început școala. Vă rog să păstrați distanța. Luați și un mesaj. Acolo aveși cutia cu așteptări, vă rog să ne lăsați mesaje dragi copii. Așteptăm de la voi toate propunerile și toate gândurile bune.

Școala a început în șcenariul galben la Iași. Astfel, în bănci au revenit doar cei care se pregătesc pentru Evaluarea Națională sau examenul maturității. La Colegiul Sturdza din Iași au revenit elevii din cele trei clase de-a 12-a. Ceilalți elevi însă, vor studia în on-line, sistem care nu este preferatul elevilor.

Bogdan (elev): A fost o perioadă mai grea pentru tot învățământul.

Reporter: De ce ți-a fost dor?

Elev: De colegi, de atmosfera de liceu, de profesori, de dirigintele nostru.

Un alt elev a venit cu gândul de a lua bacalaureatul poentru  a crea un viitor aportun pentru el.

Emanuel (elev): Fizic mi se pare mai bine la școală. Online este mai greu. Este altceva când te trezești și mergi direct la școală. Îți sare somnul, îți sar toate. Așa, când intri on-line, cam somnoros…

Cadru festiv la revenirea in scoli
Cadru festiv la revenirea in scoli

267 de unități școlare vor avea la dispoziție măști de protecție și dezinfectant

Doleanța primordială a elevilor este trezitul de dimineață, însă chiulitul nu mai definește elevii de astăzi. Este altfel să îi vezi pe toți la față. Nu cu camera închisă, nu fără microfon, este altfel. Îi vezi pe toți, vorbești cu toți, spune o elevă a colegiului având experiența de a  studia și în spatele ecranelor.

Emilian (elev): Mai râdem, mai glumim. Trezitul de dimineață nu-mi place, în rest este ok.

Pentru ca relația dintre dascăl și elev să se recreeze, primirea a fost specială. Elevii au fost întâmpinați așa cum obișnuiau să organizeze începutul anului școlar, dar adaptat la condițiile impuse de pandemia de coronavirus. Pe lângă bilețele cu mesaje optimiste, elevii au primit și măști de protecție.

Noi simțim că este noul an. Am rugat pe toți colegii mei să fie gălăgie în școală. Se spune că atunci când începe anul trebuie să fie gălăgie ca să avem noroc. Sperăm ca imnul, răvășelele și tot ceea ce am pregătit pentru ei să ne aducă noroc tuturor și mai ales acestor copii care își încep viața, trebuie să o înceapă frumos și cu un examen luat, a decalar Cristina Bida, director Colegiul Tehnic„ Mihail Sturdza” Iași.

Elevii nu vor primi un test inițial pentru a se verifica cunoștinșele din mediul on-line, dar vor avea răbdare să le răspundă întrebărilor din materia din primul semestru.

În momentul de față vom încerca să acoperim micile lacune care s-au creat, a spus Alexandru Ionuț Irimia- profesor Colegiul „ Mihail Sturdza” Iași .

Inspectorul general școlar a menționat faptul că 267 de unități școlare vor avea la dispoziție măști de protecție și dezinfectant, iar elevii sau profesorii suspecți de coronavirus vor fi testați la școală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...