Iarna se lasă din nou așteptată. Temperaturile o iau razna în luna ianuarie, ANM anunță valori de primăvară. „Maximele ajung la 20 de grade Celsius”

Beatrice Dumitru 13.01.2023, 20:02
Iarna se lasă din nou așteptată. Temperaturile o iau razna în luna ianuarie, ANM anunță valori de primăvară. „Maximele ajung la 20 de grade Celsius”

Iarna nu vrea să-și intre în drepturi, deocamdată, deși luna ianuarie este cunoscută și ca Gerar. Însă temperaturile nu arată acest lucru și vremea se va încălzi din nou la nivelul întregii țări, iar maximele pot ajunge chiar și la 20 de grade Celsius. Ce prognozează meteorologii pentru următoare perioadă.

Vremea în a doua jumătate a lunii ianuarie

După valul de ploi şi ninsori din ultimele zile, vremea se va schimba și se va încălzi din nou la nivelul întregii țări, astfel că maximele termice vor atinge valori mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, fiind mai apropiate de începutul primăverii.

Meteorologii prognozează că vor fi temperaturi cu maxime ce pot ajunge până la 20 de grade, iar de sâmbătă, 14 ianuarie, valorile termice vor începe să crească, dar încălzirea cea mai pronunțată va fi săptămâna viitoare.

Iarna se lasă din nou așteptată. Temperaturile o iau razna în luna ianuarie, ANM anunță valori de primăvară. „Maximele ajung la 20 de grade Celsius”
Vremea caldă revine în România.

De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie. Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade Celsius pe partea de sud a țării”, a spus Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea în București și la munte

Și la București vor fi miercuri, 18 ianuarie, și joi, 19 ianuarie, maxime în jurul a 19 grade Celsius, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. De asemenea, în nopțile din săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi foarte ridicate.

În ce priveşte precipitaţiile, într-adevăr, „au fost zone în care cantitățile de apă au depășit și 50 de litri pe metrul pătrat în ultimele zile, o ploaie binevenită. Şi la munte, stratul depus a fost și el mult așteptat, dar sigur că în situația aceasta cu încălzirea, este foarte posibil să plouă”, a adăugat meteorologul. Şi în zona montană, săptămâna viitoare sunt așteptate ploi în acele zile cu vremea foarte caldă, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, dar nu înseamnă că iarna săa încheiat.

Suntem abia la mijlocul lui ianuarie, mai urmează și luna februarie, o lună care poate să mai aducă fenomene de iarnă, deci trebuie să urmărim toată evoluția în zilele viitoare, pentru că după valul acesta de căldură așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile să scadă din nou„, a mai precizat Florinela Georgescu.

Prognoza meteo în țară, 14 ianuarie 2023

Vremea va fi în general închisă. Local și temporar va ploua slab în vest, centru și nord, pe arii restrânse în sud și doar izolat în restul zonelor. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Se va semnala ceață, pe alocuri asociată cu burniță, cu precădere în regiunile extracarpatice și în Transilvania.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 2 grade.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...