Ianis Hagi, vizat de anunțul conducerii de la Glasgow Rangers. Ce i-au transmis imediat după lovitura primită de la naționala României

Mihnea Tălău 20.03.2023, 09:07
Ianis Hagi, vizat de anunțul conducerii de la Glasgow Rangers. Ce i-au transmis imediat după lovitura primită de la naționala României

Din cauza unei accidentării care l-a ţinut departe de gazon aproximativ un an, de la revenirea pe teren, Ianis Hagi a bifat doar 89 de minute în acest sezon pentru multipla campioană a Scoției, Glasgow Rangers. El nu a fost convocat nici la echipa Națională.

Ianis Hagi în planurile de viitor ale scoțienilor

Conducătorii lui Rangers sunt conștienți că Ianis Hagi va avea de recuperat ce a pierdut în perioada cât a fost indisponibil, dar din sezonul următor va fi om de bază pe Ibrox. El a fost transferat de Rangers în 2020, iar câteva luni mai târziu scoţienii au plătit 3.5 milioane de euro, pentru a-l cumpăra definitiv de la Genk, scrie orangesport.ro.

În tricoul scoțienilor Ianis a bifat 90 de meciuri, 15 goluri şi 21 de pase decisive. Rangers a decis în iarna trecută să-i prelungească înțelegerea până în 2026.

„Am vorbit cu Ianis şi spunea că a avut o discuţie cu antrenorul şi au făcut un plan, pentru ei că ţin foarte mult la Ianis şi vor să fie unul dintre pionii importanţi sezonul următor”, a declarat Gică Popescu, preşedintele Farului Constanţa.

Gică Hagi, despre situația medicală a lui Ianis: „Atunci va reveni pe teren”

Selecționerul Edi Iordănescu pus la zid

Gică Hagi i-a reproșat selecționerului Edi Iordănescu că Ianis Hagi n-a prins nici măcar lista preliminară pentru meciurile naţionalei cu Andorra şi Belarus. Și Gică Popescu a criticat această decizie.

„Ianis e unul dintre jucătorii de bază a actualei naţionale şi e normal să se vorbească despre el atunci când e un jucător important. Când ai jucători pe care echipa naţională se bazează mult timp de acum încolo, trebuie să îi tratezi cu respect, trebuie să îi bagi în seamă, să suni, să îi întrebi, să vorbeşti cu ei.

Poate din punct de vedere sportiv nu era pregătit să vină la naţională, dar îl chemi că să-i dai încredere, să se simtă important. Ianis e un băiat deştept şi ştie că la cât a jucat (n.r. – la Rangers), nu poate să joace 90 de minute la naţională, dar îl chemi ca să-i dai încredere, dacă îl consideri unul dintre jucătorii importanţi pe care naţionala se va baza de acum încolo.

Nu neapărat ca să joace, ci ca să reintre în atmosfera naţionalei şi îi arăţi că îţi pasă de el şi că e un jucător important”, a afirmat Gică Popescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...