Edi Iordănescu reacționează în scandalul Ianis Hagi. Ce spune despre acuzele tatălui fotbalistului. „Doar cine merită”

Mihnea Tălău 17.03.2023, 17:51
Edi Iordănescu reacționează în scandalul Ianis Hagi. Ce spune despre acuzele tatălui fotbalistului. „Doar cine merită”

Scandal la Naționala de Fotbal a Românei. Gică Hagi a avut, zilele trecute, un discurs dur la adresa selecționerului Edi Iordănescu. „Regele” s-a arătat nemulțumit că fiul său, Ianis Hagi, nu se află pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și cu Belarus (28 martie) din preliminariile Campionatului European din 2024.

Replica lui Eduard Iordănescu pentru Gică Hagi

Răspunsul lui Edi Iordănescu a venit vineri, acesta a explicând modul în care face selecția jucătorilor și ce așteaptă de la aceștia.

El spune că nu este dispus să facă niciun compromis, indiferent de numele fotbalistului. Mai mult, Iordănescu Jr. a argumentat că “forma sportivă e un criteriu important în selecție”, scrie digisport.ro.

„Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România. Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliștii și suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final.

Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte.

Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun. Și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională”, a spus Edi Iordănescu.

O accidentarea gravă l-a ținut departe de teren pe Ianis Hagi

Ianis Hagi s-a accidentat grav pe 21 ianuarie 2022, atunci când a suferit o rupere a ligamentelor încrucișate, în meciului cu Aberdeen. A urmat operația și recuperarea. Abia după un an și 7 zile fotbalistul român a fost recuperat complet, iar antrenorul l-a trimis din nou pe teren.

De la revenirea pe gazon, Ianis Hagi a evoluat 19 minute cu St. Johnstone, 45 de minute cu Partick Thistle, un minut cu Kilmarnock, 14 minute cu Hibernian și 13 minute cu Raith. Cei de la Rangers au jucat nouă meciuri de la întoarcerea lui Ianis, fotbalistul român fiind prezent pe teren numai în cinci dintre ele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...