Ianis Hagi s-ar putea transfera de două ori într-o lună. Cum e posibil

Marian Cărăvan 26.05.2020, 10:08

„Telenovela” Ianis Hagi e departe de a se fi terminat. Se pare că internaționalul român a primit deja o altă ofertă după ce a fost anunțat transferul definitiv la Glasgow Rangers.

Cum se poate transfera Ianis Hagi de două ori într-o lună

Pe Ianis Hagi e bătaie mare, din moment ce nu încetează ofertele pentru internaționalul român de 21 de ani. După ce Gazzetta dello Sport a anunțat transferul definitiv al fotbalistului român la gruparea de pe Ibrox Park, iată că ultimele vești vin să reconfirme interesul unei grupări puternice din Serie A pentru Hagi jr. Italienii de la Lazio insită pentru aducerea lui Ianis Hagi la echipa din capitala Italiei, susțin jurnaliștii de la The Sunday Post. Atât managerul Simone Inzaghi, cât și directorul sportiv Igli Tare sunt mari admiratori ai mijlocașului român și nu exclud transferul românului, chiar dacă Rangers activează opțiunea de cumpărare de la Genk, susține publicația britanică.

„A cumpăra un jucător pentru a-l vinde imediat ar putea reprezenta o problemă în relația cu FIFA, dar criza curentă va duce probabil la schimbarea unor reguli în ce privește fereastra de transferuri”, scriu cei de la The Sunday Post.

Lazio este echipa surpriză din acest sezon de Serie A, fiind multe etape pe primul loc al clasamentului. Detronată de Juventus, Lazio este oricum în cărți pentru participarea în viitorul sezon în grupele Ligii Campionilor. Și nu exclude achiziționarea lui Ianis Hagi, chiar dacă acesta va ajunge în curtea lui Rangers.

 

Critici la adresa transferului lui Ianis Hagi la Rangers

Ianis Hagi a ajuns în iarnă la Glasgow Rangers sub formă de împrumut de la Genk și a bifat 12 meciuri în tricoul echipei manageriate de Steven Gerrard. Trei goluri și două pase decisive sunt cifrele internaționalului român de 21 de ani, cotat de transfermarkt.com la 4,5 milioane de euro, deși la un moment dat cota lui de transfer era de 6 milioane de euro.

Evoluțiile lui Ianis la Rangers i-au impresionat pe fanii scoțieni, însă transferul său definitiv nu este văzut cu ochi buni de toată lumea.

„Poate cineva să îmi explice cum un club care a pierdut 11 milioane, care spunea că are nevoie de 10 milioane de lire pentru a scoate la capăt sezonul, să nu mai spun de criza coronavirusului care l-a lovit, poate să fie aproape de o mutare de 5 milioane de lire?”, spune Michael Stewart, un fost jucător al lui Rangers, dar și al lui Manchester United.

Genk solicită 5 milioane de euro pentru transferul definitiv al lui Ianis Hagi.

Urmăriți Impact.ro și pe