VIDEO

Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi: „Aici e casa mea”

Gabriel Peneș 22.08.2022, 15:23
Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi: „Aici e casa mea”

Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi. Internaționalul român de la Rangers se află încă în plină recuperare după ce, în ianuarie, a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate. Chiar și după atâtea luni, mijlocașul de 23 de ani este abia la începutul contactului cu gazonul. Ianis Hagi a făcut primele alergări chiar pe terenurile Academiei Hagi, la Ovidiu, ce aparține, tatălui său, Gică Hagi.

Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi

Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi. Fotbalistul lui Rangers se luptă să depășească cea mai mare cumpănă a carierei de fotbalist. El muncește încă din ianuarie să se recupereze după ruptura ligamentelor încrucișate, în urma căreia a suferit și o intervenție chirurgicală la piciorul drept.

„Când ai o asemenea accidentare, niciodată nu este uşor. Câteodată stai singur, iar noaptea nu poţi să dormi. Sunt iubit, familia mi-a fost alături. M-au susţinut necondiţionat şi au înţeles de ce am nevoie pentru a mă recupera 100%. Sunt foarte mulţumit de cum a decurs recuperarea.

Cele mai grele trei zile au fost între accidentare şi ziua în care doctorul mi-a zis exact ce am. Nu ştiam cât va dura recuperarea. A fost foarte grea perioada aia. Nu am avut niciodată sentimentul că voi renunţa.

Nu mi-am pus o dată anume în cap când voi reveni. Drumul este foarte lung. Am decis, împreună cu cei de la club, să-mi împart recuperarea în mai multe stagii. Am încercat să o fac cât mai uşoară mental!”, a declarat Ianis Hagi, conform as.ro.

Ianis Hagi, primul antrenament după accidentarea la genunchi „Aici e casa mea”
Ianis Hagi a trecut prin multe momente dificile după accidentarea suferită în luna ianuarie

„Aici e casa mea”

Recuperea lui Ianis Hagi a devenit subiectul unui serial întitulat „The Comeback” („Revenirea”), în care sunt prezentate etapele parcurse de internaționalul român între accidentare și sperata revenire pe gazon. În cel mai nou episod, al cincilea, partea a doua, Ianis a fost filmat în România. El apare făcând primul antrenament de la accidentare, chiar pe terenurile Academiei Hagi de la Ovidiu.

Ianis a făcut câteva alergări ușoare, inclusiv cu mingea la picior, dar și mișcări de stretching.

„E minunat! Se spune că nicăieri nu e ca acasă. Aici e casa mea, aici mi-am făcut debutul. Datorez mult acestei Academii și tatălui meu. Să revin aici e ceva special.

Mă încearcă mult emoții. Mă simt bine. E bine să fii înapoi pe teren. A fost un antrenament pozitiv. A fost o zi foarte bună, să fiu sincer”, le-a transmis Ianis urmăritorilor săi.

Ianis Hagi este așteptat să revină pe teren abia spre finalul acestui an sau chiar la începutul lui 2023, conform antrenorului de la Rangers, Giovanni van Bronckhorst.

„Este o accidentare complicată, nu mă aștept să revină înainte de pauza pentru Cupa Mondială”, a transmis Van Bronckhorst săptămânile trecute, citat de The Scottish Sun.

Echipa lui Ianis Hagi, Rangers, s-a calificat în play-off-ul Champions League. Ea va susține meciul retur din această fază, contra celor de la PSV Eindhoven. În tur, pe Ibrox Park, scorul a fost egal, 2-2. A doua manșă va avea loc, în Olanda, miercuri, 24 august.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ianis Hagi (@ianishagi)

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....