Ianis Hagi, negocieri pe ultima sută de metri. La ce echipă ar putea ajunge atacantul naționalei de tineret a României

vali 02.07.2019, 10:52
Ianis Hagi, negocieri pe ultima sută de metri. La ce echipă ar putea ajunge atacantul naționalei de tineret a României

După performanța echipei de tineret a României la EURO U21, tot mai mulți jucători antrenați de Mirel Rădoi au intrat în atenția unor cluburi mari de fotbal. Primul dintre ei este Ianis Hagi, fiul fostului mare jucător al naționalei. Mai multe cluburi se bat pe el, iar Ianis Hagi e foarte aproape să doboare recordul în privința transferului unui jucător român în străinătate.

Naționala de tineret a României a scris istorie la EURO U21. Chiar dacă nu a reușit să se califice în finală, fiind învinsă de Germania în semifinale cu scorul de 4 la 2, naționale U21 a arătat că are jucători valoroși.

Printre ei se numără și Ianis Hagi pe care s-ar bate, în acest moment, mai multe cluburi de fotbal din străinătate. Barcelona și Bayern Munchen sunt doar unele dintre ele, iar tatăl său, Gică Hagi, va aștepta cea mai bună ofertă pentru jucătorul format la FC Viitorul.

Ianis Hagi, ofertat cu milioane de euro

Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul,  susține că pentru Ianis Hagi există chkar și o ofertă de 10 milioane de euro, potrivit Digi Sport. E posibil ca această sumă să scadă, în condițiile în care se vorbește și de un eventual procent dintr-un transfer.

„Sunt discuţii şi cu un viitor procent dintr-un transfer. Preferăm să nu ne ducem spre o sumă maximă acum, ci să păstrăm un procent, pentru momentul în care Hagi se va duce spre o echipă de nivel ‘0’!”, spune Gică Popescu.  El susține că Ianis Hagi a  avut o ofertă privind un salariu de peste 1 milion de euro.

Dar ceea ce caută acum atacantul este o echipă la care să poată să crească.

„A avut o ofertă foarte importantă financiar și a dat-o la o parte. I se propune un salariu mult mai mare de un milion de euro. Trebuie un proiect în care să joace și să poată crește. Undeva unde să decidă antrenorul, nu conducerea. Eu vă voi spune exact cu ce echipe am negociat, după ce se semnează. Nu e normal să vă spun lucruri confidenţiale în acest moment””, adaugă Gică Popescu.

Ianis Hagi are 20 de ani și, potrivit site-urilor de specialitate, cota lui de piață e undeva la 6 milioane de euro. Interesul a crescut, însă, după Euro U21, așadar și ofertele pot fi mai mari de atât.

Se zvonește că printre echipele interesate de Hagi jr. sunt Borussia Dortmund, Bayern Munchen și chiar Barcelona. Ianis Hagi ar putea, la fel de bine, să ajungă la Sevilla,  Genk sau Galatasaray – unde a jucat și tatăl său.

Urmăriți Impact.ro și pe