Ianis Hagi, criticat dur și de tatăl său. Gheorghe Hagi: „Un sportiv mare nu se plânge”

Marian Cărăvan 10.09.2020, 18:21
Ianis Hagi, criticat dur și de tatăl său. Gheorghe Hagi: „Un sportiv mare nu se plânge”

Ianis Hagi poartă pe umeri povara unui nume greu. Trebuie să facă față valului de critici și să se comporte ca un sportiv adevărat. Acum Ianis Hagi e criticat și de tatăl său, care îi dă însă și câteva sfaturi importante.

Ianis Hagi, criticat dur și de tatăl său

Probabil că mereu va exista comparația dintre Ianis Hagi și tatăl său, fostul mare fotbalist român Gică Hagi. Astfel că este o presiune fantastică pe târnărul internațional român, care joacă din acest an pentru Glasgow Rangers. Bifează și prezențe în tricoul echipei naționale, dar asta nu este suficient. Se apropie de împlinirea vârstei de 22 de ani (pe 22 octombrie), dar mai are foarte multe de învățat. Nu va fi iertat când va greși și va fi taxat de antrenor, presă sau suporteri. Chiar și Gică Hagi își „muștruluiește” băiatul, dar îi dă cu acest prilej sfaturi importante.

„Nu e îndeajuns talentul, trebuie să aibă ambiția ca în fiecare să devină mai bun în fiecare zi. Şi al doilea sfat pentru el e că tot ce se scrie, tot ce se zice îl va face pe el mai bun.

Nu poate să zică toată lumea numai de bine. Trebuie să vină şi criticile, trebuie să fie și partea care te trezește, te echilibrează. Iar Ianis duce, duce la presiune. El e conștient că duce un nume mare în spate. Dar el trebuie să iubească fotbalul, să joace de plăcere. E un jucător căruia îi place să se antreneze, iar asta e fundamental”, a declarat Gică Hagi pentru pagina de Facebook a Sports Festival.

Gică Hagi știe și ce trebuie să facă un sportiv mare.

„Un sportiv mare se adaptează la orice. Nu se plânge, se adaptează! Asta e cea mai mare calitate! Găsește mereu soluții”, a mai spus Regele.

Ianis Hagi e conștient de presiunea la care este supus

Convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, din Liga Națiunilor, Ianis Hagi a jucat doar 56 de minute în primul dintre meciuri, în care nu a prea ieșit în evidență. A încasat un cartonaș galben în finalul primei reprize și a fost înlocuit în minutul 56 cu Alexandru Crețuș, fotbalist care la 28 de ani a debutat în echipa națională. Pentru meciul de la Klagenfurt, cu Austria, selecționerul Mirel Rădoi a preferat să nu-l utilizeze pe fotbalistul de la Rangers. La aproape 22 de ani, Ianis Hagi e conștient de presiunea la care este supus.

„Presiune este mereu pe umerii mei și nu doar la echipa națională. Sunt un număr 10 și știu că la fiecare meci trebuie să dau gol și pasă de gol și când nu fac asta sunt dezamăgit de evoluția mea”, a spus Ianis Hagi într-un interviu acordat pentru FRF TV.

Ianis Hagi, care va împlini 22 de ani pe 22 octombrie, a marcat un gol în acest sezon pentru Glasgow Rangers, liderul din Scottish Premiership.

Urmăriți Impact.ro și pe