Ianis Hagi rupe tăcerea. Ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională

Marian Cărăvan 07.09.2020, 10:29
Ianis Hagi rupe tăcerea. Ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională

Ianis Hagi a fost titular la debutul lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a „tricolorilor”. România a remizat pe Arena Națională, 1-1 cu Irlanda de Nord, iar după acest meci Ianis Hagi a spus ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională.

Ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională. Ianis Hagi rupe tăcerea

Ianis Hagi a bifat primele 56 de minute ale meciului cu Irlanda de Nord, din Liga Națiunilor, fiind schimbat apoi de selecționerul Mirel Rădoi cu Ionuț Nedelcearu. În prima repriză, jucătorul lui Rangers s-a aflat la originea unei faze care l-a găsit pe George Pușcaș în fața portarului nord-irlandezilor. În minutul 42, Ianis Hagi a încasat un cartonaș galben.

După meciul încheiat la egalitate cu Irlanda de Nord, un rezultat considerat nedrept, Ianis Hagi a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, în care a vorbit despre metodele de pregătire ale lui Mirel Rădoi. Hagi jr. a spus clar ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională. Și e de bine.

„Pasăm mult mai mult, suntem mai curajoși, dar cred că și defensiv s-au schimbat unele lucruri, ne apărăm mai sus, recuperăm repede și nu-i mai așteptăm pe adversari să ne dea mingea. Am avut foarte multe ocazii față de meciurile pe care le-am avut în trecut. Acum, văzând acest meci, cred că avem capacitatea de a lua multe puncte din această grupă și nu numai în deplasarea de la Belfast. Putem să punem probleme echipelor mult mai bune și sunt încrezător în ce am început cu noul antrenor”, a spus Ianis Hagi.

Ianis Hagi rupe tăcerea. Ce se întâmplă, de fapt, la echipa națională Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Urmează un nou meci în Liga Națiunilor. „Trebuie să profităm”

După meciul cu Irlanda de Nord, datele se schimbă radical în această seară. „Tricolorii” joacă în deplasare cu Austria, un adversar mult mai bine cotat și care e deja calificat la EURO 2020, urmând să evolueze chiar în grupa găzduită de București. Și unde poate ajunge și România, dacă trece de play-off-ul din această toamnă. Despre adversarul din această seară a vorbit internaționalul român Ianis Hagi.

„Acum întâlnim o echipă mai bine cotată și spațiile vor fi mult mai mari. Trebuie să profităm de punctele lor slabe. Presiune este mereu pe umerii mei și nu doar la echipa națională. Sunt un număr 10 și știu că la fiecare meci trebuie să dau gol și pasă de gol și când nu fac asta sunt dezamăgit de evoluția mea, dar sunt pozitiv și cred că va fi mult mai bine ce va urma la echipa națională față de primele 11 meciuri”, a declarat Ianis Hagi, într-un interviu acordat pentru FRF.

Meciul Austria – România e luni seara, de la ora 21:45, în direct la Pro TV.