I-au întors spatele premierului! Protest inedit medicilor din Belgia

Diana Radu 18.05.2020, 14:37
I-au întors spatele premierului! Protest inedit medicilor din Belgia

Cadrele medicale de la un spital din Bruxelles, au desfășurat un protest inedit. Aceștia i-au întors spatele premierului Sophie Wilmes, când aceasta a intrat cu mașina în curtea unității medicale. Medii acuză modul în care guvernul a gestionat criza legată de pandemie.

Protest inedit medicilor din Belgia

Medicii, asistentele și restul personalului medical s-au aliniat în curtea spitalului Saint-Pierre din Bruxelles cu spatele la mașina în care se afla premierul belgian. În acest fel, personalul medical și-a arătat nemulțumirea față de modul în care guvernul a administrat criza legată de pandemie.

„Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor”, a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. „Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată”, spune el.

protest, medici, belgia
Protest inedit medicilor din Belgia

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că după protestul medicilor, premierul a vorbit timp de 40 de minute cu cadrele medicale, iar atmosfera a devenit una mai cordială. De asemeena, pe contul oficial de Twitter al premierului au apărut fotografii care dovedesc faptul că Wilmes a stat de vorbă cu medicii.

„Situația sanitară, protecția, stresul, valorizarea meseriei, finanțarea asistenței medicale, niciun subiect nu a fost ocoloit”, a scris șefa guvernului într-o postare pe Twitter alături de câteva fotografii.

În Belgia, până la ora actuală, aproximativ 9.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, iar alte 55.280 au fost confirmate pozitiv. Însă, premierul a declarat că numărul deceselor ar fi fost raportat necorespunzător. Belgia are o populație totală de 11,5 milioane de locuitori și se numără printre cele mai afectate țări de pandemie. Dar contaminarea pare să fi încetinit, iar ţara începe să-şi ridice măsurile de izolare.

De pe data de 4 mai, Belgia a început să relaxeze măsurile de izolare și a redeschis activitatea industraială. Pe 11 mai au fost redeschide toate magazinele, cu măsuri de distanțare și acces limitat. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie.

Urmăriți Impact.ro și pe