Hunedoara: Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a trântit un copil cu capul de pământ. Decizia instanţei este definitivă

Elena Avramescu 16.02.2021, 11:37
Hunedoara: Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a trântit un copil cu capul de pământ. Decizia instanţei este definitivă

Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a trântit un copil cu capul de pământ. Este vorba despre Alexandru Cobzaru, un bărbat în vârstă de 29 de ani, care l-a agresat şi pe fiul său, de 8 ani, într-un părculeţ din municipiul Hunedoara.

Ce se întâmplă acum cu bărbatul care a trântit un copil cu capul de pământ

Astfel, bărbatul va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul Hunedoara a respins, în cursul zilei de luni, ca nefondată, contestaţia depusă de acesta la hotărârea luată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hunedoara.

În plus, decizia instanţei Tribunalului Hunedoara este definitivă şi a fost pronunţată în Camera de consiliu, după cum se arată în minuta publicată pe portalul instanţelor de judecată. Bărbatul din Hunedoara, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat preventiv la data de 8 februarie, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, precum şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Ce se intampla acum cu barbatul care a trântit un copil cu capul de pamant
Barbatul care a trântit un copil cu capul de pamant

În urma impactului, copilul a suferit o gravă fractură la cap, cu pierdere de conştienţă, așa cum reiese din tomografia şi investigaţiile efectuate de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Astfel că oamenii profund impresionți de situația băiețelului cer ca făptașul să facă închisoare pe viață. Astfel că s-a făcut o petiție pentru ca agresorul să fie pedepsit așa cum se cuvine.

Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță întrucât fapta comisă nu are nici o scuză, se menționează în petiție.

Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conştienţă şi cu amnezie retrogradă, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron.

Imediat după sincident, bărbatul a fost reţinut şi trimis, în cursul nopţii, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, și i s-a întocmit un dosar penal pentru “loviri sau alte violențe”.

Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...