Huawei va lansa primul telefon cu propriul sistem de operare. Ce preț va avea și când o să-l vezi pe piață

Stefan Daniel 05.08.2019, 18:27
Huawei va lansa primul telefon cu propriul sistem de operare. Ce preț va avea și când o să-l vezi pe piață

Chiar dacă Donald Trump a promis că ridică sancțiunile impuse Huawei, compania chineză nu se lasă și vrea să aibă propriul sistem de operare. Deocamdată, este denumit generic HongMeng, iar chinezii ar vrea să lanseze primul telefon cu acest OS mai curând decât te-ai fi așteptat. Mai curând și decât au spus reprezentanții companiei inițial, ceea ce duce la unele contradicții.

Huawei a dus-o foarte bine până în momentul în care Administrația Trump a decis să impună companiilor americane de tehnologie să mai furnizeze elemente de software și hardware către acest gigant tehnologic care cam luase cu asalt piața din SUA…și nu numai.

Huawei crede că va revoluționa lumea tehnologiei cu noul său sistem de operare

Huawei va lansa primul telefon cu propriul sistem de operare. Ce preț va avea și când o să-l vezi pe piață

Huawei este o companie care a luat tehnologie de la toți producătorii mari și a realizat propriile telefoane și alte gadgeturi foarte performante și la prețuri accesibile. Așa a sedus o mulțime de consumatori, dar americanii și-au simțit lezate interesele economice. Dar și compania chineză are păcatele sale, fiind implicată într-o mulțime de scandaluri de furt de tehnologii pentru care alte companii dețineau brevete, suspiciuni de spionaj economic și așa mai departe.

Acum, gigantul din Shenzhen vine cu o nouă informație controversată pentru unii, dar incitantă pentru alții: vrea să lanseze primul telefon cu propriul sistem de operare până la finalul acestui an. Huawei se laudă că lucrează la OS-ul HongMeng de vreo șase ani.

Acum, fix acum, după scandalul cu SUA, compania e pregătită să arate tuturor noul sistem de operare. După atâția ani, unul dintre cei mai mari competitori din lumea tehnologiei vrea să clatine supremația Android și iOS. Îi va fi, însă, extrem de greu. Cele două sisteme de operare au în spate ani de dezvoltare, ani în care sistemele au fost deja date pe mâna consumatorilor, deci oamenii știu cum funcționează, ce le lipsește, ce le diferențiază, etc.

Cât va costa telefonul cu primul OS propriu al gigantul din Shenzhen

În momentul de față, nimeni nu știe ce e și cum va arăta acest HongMeng pe un telefon. Prin urmare, compania vrea ca primul terminal cu noul OS propriu să fie unul mai ieftin, cu un preț de pornire de vreo 300 de dolari. Nu de alta, dar intuiește că va un fiasco, așa că nu vrea să riște o pierdere și mai mare decât a avut din mai și până acum din vânzarea telefoanelor.

Prin toamnă, ar urma să fie lansate Mate X pliabil și Mate 30 Pro. E puțin probabil că vreunul dintre cele două telefoane va rula noul OS.

Urmăriți Impact.ro și pe