Horoscop egiptean. Ce zeu te protejează, în funcție de zodie

Ana Anitoiu 27.01.2022, 09:06

Horoscopul egiptean are tot 12 zodii, ca cel european, dar fiecare dintre acestea, cu o singură excepție, este denumită după un zeu sau o zeiță ce îi influențează pe nativi. Iată ce zeitate îți dictează principalele trăsături de caracter, bune sau mai puțin bune, precum și cele mai importante abilități pe care te bazezi întotdeauna, în timp ce te protejează pe tot parcursul vieții.

Horoscop egiptean. Zodia Nil (1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie, 18-26 noiembrie)

Zodia Nil este singura din horoscopul egiptean ce nu este denumită după un zeu, ci după celebrul fluviu. În cazul în care ziua ta de naștere se află într-una dintre perioadele de mai sus, înseamnă că ești o persoană caldă cu cei din jurul tău, poți comunica bine cu fel și fel de oameni și ai un grad mare de toleranță.

De asemenea, te caracterizează echilibrul și armonia interioară. Ești un om rațional și foarte calculat întotdeauna, dar ai și o latură romantică atunci când iubești pe cineva. Însă, este posibil ca uneori să dai dovadă de prea multă seriozitate sau teamă, fără să ai vreun motiv bine întemeiat.

Horoscop egiptean. Ce zeu te protejeaza
Fiecare zodie din horoscopul egiptean este trasaturi distincte

Horoscop egiptean. Zodia Amon Ra (8-21 ianuarie, 1-11 februarie)

Dacă te-ai născut într-una dintre cele două perioade, 8 – 21 ianuarie sau 1 – 11 februarie, înseamnă că zodia ta este Amon Ra, cel mai puternic dintre toți zeii, care reprezintă soarele. El îți dă o intuiție ieșită din comun, creativitate, putere și energie ca să îți îndeplinești toate obiectivele pe plan profesional și personal. Datorită lui, ai capacitatea de a trăi fiecare zi la intensitate maximă.

Ești o persoană muncitoare și sigură pe propriile forțe. Ai calități de lider și îți plac la nebunie competițiile, pentru că de obicei le câștigi. În plus, ai o mare putere de a te reface în caz de probleme de sănătate, mai ales datorită optimismului tău natural. Ești un om înconjurat mereu de prieteni și nu accepți niciodată nedreptatea.

Horoscop egiptean. Zodia Mut (21-31 ianuarie, 8-22 septembrie)

În cazul în care te-ai născut în zodia Mut, înseamnă că ești sub influența acestei zeițe a cerului. Datorită ei, ai capacitatea de a învăța din sfaturile pe care le primești de la persoane mai înțelepte decât tine. La rândul tău, dai sfaturi valoroase mai departe.

În plus, ești una dintre cele mai protectoare și grijulii persoane. Ai un talent în a cunoaște imediat oamenii și în a le descoperi repede intențiile ascunse. Gândești întotdeauna pozitiv, orice ar fi. Pentru tine, orice problemă are o rezolvare.

Horoscop egiptean. Zodia Geb (12-19 februarie, 20-31 august)

Dacă zodia ta din horoscopul egiptean este Geb, atunci acest zeu al pământului și al fertilității îți insuflă o mare dragoste pentru natură, oameni și viață, în general. Iubești la nebunie animalele, plantele și arborii și faci tot ce-ți stă în putință ca să le fie bine.

Deși ai o personalitate puternică, ai și o mare sensibilitate. Mai mult, ai un fel de al șaselea simț ce nu îți permite să te înșeli atunci când faci alegeri în carieră sau în viața personală. Însă, când se întâmplă să greșești, suferi mult din cauza eșecului.

Horoscop egiptean. Zodia Osiris (1-10 martie, 27 noiembrie – 18 decembrie)

Osiris este zeul morții și al învierii. Dacă te-ai născut în zodia guvernată de el, înseamnă că ai capacitatea de a renaște, de a evolua și de a deveni o persoană mai puternică în urma fiecărui eșec. Cu timpul, devii o variantă a ta din ce în ce mai bună.

Știi întotdeauna ce să faci sau ce să spui ca să ieși în evidență. Ai idei fabuloase și suficient curaj ca să le aplici, te descurci indiferent de situație și nu-ți este teamă să-ți asumi responsabilități. Însă, ai tendința de a cere mult în schimb, mai ales atunci când te afli într-o funcție de conducere sau de la partenerul de viață.

Horoscop egiptean. Zodia Isis (11-31 martie, 18-29 octombrie, 19-31 decembrie)

Dacă te-ai născut în zodia guvernată de Isis, zeița magiei și a vieții, înseamnă că cea mai mare dorință a ta este să trăiești o iubire ca-n povești, să te căsătorești cu jumătatea ta și să-ți întemeiezi o familie mare. Familia înseamnă totul pentru tine. Faci tot posibilul ca să o răsfeți și să o protejezi.

De altfel, ești în general o persoană empatică, ajuți oameni și îți place la nebunie să simți că ai un rost. Unii ar putea fi deranjați de obiceiul tău de a spune totul verde-n față, chiar dacă tu consideri că aceasta este cea mai bună variantă, iar menajamentele ar fi inutile.

Horoscop egiptean. Zodia Thoth (1-19 aprilie, 8-17 noiembrie)

Thoth este zeul matematicii și al cunoașterii. Astfel, dacă te-ai născut în zodia guvernată de el, înseamnă că ești o persoană rațională, foarte calculată la orice pas, analitică, înțeleaptă și cu un talent la a rezolva probleme.

Ai un curaj ieșit din comun, multă ambiție și optimism, și îți place să-ți depășești limitele. Nu accepți să te oprești până când nu reușești să faci ceea ce ți-au pus în minte. Îți mai place să despici firul în patru, să asculți și să dai sfaturi, precum și să scrii.

Horoscop egiptean. Zodia Horus (20 aprilie – 7 mai, 12-19 august)

Horus, zeul cerului, este protectorul regilor și inamicilor răului. Dacă te-ai născut în această zodie, e de înțeles de ce nu suporți nedreptatea și uneltirile. Ești un om extrem de încăpățânat, nu obișnuiești să faci concesii, iar atunci când aperi o cauză sau o persoană pe care o consideri dreaptă și nobilă, folosești numeroase argumente, fără să accepți un eșec.

Muncești mult ca să trăiești în siguranță și confort și nu aștepți ajutor din partea nimănui. Pentru tine este foarte importantă familia. Nu prea există eforturi pe care nu le-ai face de dragul ei.

Horoscop egiptean. Zodia Anubis (8-27 mai, 29 iunie – 13 iulie)

Protectorul zeilor și al morților, Anubis te influențează să ai o fire introvertită, dacă te-ai născut în zodia guvernată de el. Nu obișnuiești să spui ce simți și ce crezi. Foarte puține persoane vor reuși să te cunoască cu adevărat de-a lungul vieții tale.

Cine ajunge să te cunoască știe că ești o persoană sensibilă, caldă și capabilă de sacrificii pentru cei dragi. Îți duci fiecare misiune până la capăt, fie în viața personală, fie în cea profesională. Însă, mediile gălăgioase sau prea agitate nu ți se potrivesc deloc. Ai nevoie de liniște ca să poți funcționa la capacitate maximă.

Horoscop egiptean. Zodia Seth (28 mai – 18 iunie, 28 septembrie – 2 octombrie)

Seth, zeul deșertului, este responsabil pentru mintea ta ageră, dacă te-ai născut în această zodie. Însă, tot de la el ți se trag și firea perfecționistă, episoadele de furie greu de controlat și înverșunarea de care dai dovadă uneori.

Unele persoane consideră că ești un om dual, schimbător, imprevizibil și, astfel, ar putea simți nevoia să stea la distanță de tine și să nu-ți acorde încrederea lor. Adevărul este că te răzgândești ușor în orice aspect al vieții. Pe de altă parte, cei care au curajul să se apropie de tine descoperă că prietenia ta este foarte valoroasă.

Horoscop egiptean. Zodia Bastet (14-28 iulie, 23-27 septembrie, 3-17 octombrie)

Bastet este zeița fecundității și a lunii. Dacă te-ai născut în această zodie din horoscopul egiptean înseamnă că ești o fire romantică, visătoare, dar și o mamă foarte devotată, o persoană matură și echilibrată, care chiar dacă iubește veselia și distracția, nu face excese de niciun fel.

Cei dragi ție știu că nu îi poți minți niciodată, așa că au mare încredere în tine. Ești o persoană atrasă de astrologie, ocultism, magie și tot felul de mistere. Îți place să-ți petreci mult timp în singurătate.

Horoscop egiptean. Zodia Sekhmet (29 iulie – 11 august, 30 octombrie – 7 noiembrie)

Dacă te-ai născut în zodia zeiței leoaice Sekhmet, înseamnă că cea mai de preț calitate a ta este gândirea pozitivă, indiferent de situația în care te afli. Ai o fire veselă, dar ești și o persoană foarte impulsivă. Lupți cu toată forța până când obții ceea ce vrei. Ajungi în numeroase încurcături, dar ai și multe victorii de care alții pot fi uimiți.

Zodia în care te-ai născut te determină să adori să deții funcții importante și să observi că oamenii pun mare preț pe ceea ce spui, mai ales că ideile sau abordările tale sunt cu adevărat valoroase. Detești să judeci persoanele din jurul tău și faci tot posibilul să îndrepți nedreptățile ce-ți apar în cale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...