Horia Tecău, triumf la Madrid. Pe ce loc a ajuns în clasamentul ATP după turneul spaniol

Tenismanul Horia Tecău a triumfat alături de olandezul Jean-Julien Rojer la turneul de la Madrid. Cei doi a câștigat turneul ca urmare a victoriei în două seturi, 6-2, 6-3 în fața perechii formate din Dominic Thiem și Diego Schwartzman.

Horia Tecău își completează palmaresul impresionant. În 2016, câștiga finala de dublu de la Madrid tot alături de olandezul Jean Julien Rojer. Atunci, victoria venea în fața echipei formate din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Românul a urcat până pe locul 21 în clasamentul ATP de dublu, ceea ce înseamnă o ascensiune de 12 locuri (3410 puncte). Partenerul său, Jean-Julien Rojer, se află pe locul 20 (3680 de puncte).

Horia Tecău a obținut la Madrid titlul cu numărul 35 la dublu. A fost a 18-a performanță alături de Jean-Julien Rojer. Cei doi au mai câștigat turneele de Grand Slam de la Wimbledon (2015) și de la US Open (2017).

Cine  e lider în clasamentul ATP la simplu și cum se clasează românii

Sârbul Novak Djokovici, câştigător al Mastersului de la Madrid, este lider al clasamentului ATP la simplu (12.155 de puncte). Pe locul doi se află spaniolul Rafael Nadal (7.945 de puncte). Podiumul este completat de elveţianul Roger Federer (5.770 de puncte).

Să vedem și cum se situează românii. Marius Copil a coborât pe locul 81, o scădere de trei locuri (667 de puncte). În clasament găsim următorul român pe locul 325, Dragoș Dima, (cu 90 de puncte).